Mantelzorgers zijn onmisbaar.
Mantelzorgers zijn onmisbaar. (Foto: aangeleverd)

Mantelzorgers zijn onmisbaar

Nederland telt 4,4 miljoen mantelzorgers die voor hun partner, familie, vriend of buur zorgen die hulp nodig heeft vanwege lichamelijke, psychische, verstandelijke beperkingen of ouderdom. Maar liefst 800.000 mantelzorgers behoren tot de meest zwaarbelaste groep en geven zowel langdurig als intensief hulp. Kennemerhart kent ook veel mantelzorgers.

4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland

Er wordt dagelijks een zwaar beroep op hen gedaan. ‘Onze mantelzorgers zijn onmisbaar. Veel mensen hebben geen idee hoe zwaar mantelzorg kan zijn’, vertelt Audrey van Schaik voorzitter Raad van Bestuur van Kennemerhart. ‘Daarom willen we laten weten dat we onze mantelzorgers dankbaar zijn. Ik heb echt bewondering voor hun betrokkenheid en liefdevolle hulp 24/7.

Nauwe samenwerking

We werken nauw samen met onze mantelzorgers. Helemaal in tijden van corona wordt er een extra zwaar beroep op ze gedaan. Kennemerhart staat onder andere voor sociale betrokkenheid en onze mantelzorgers maken dat elke dag waar, ik ben daar heel trots op’, sluit Audrey van Schaik af. Kennemerhart is een grote ouderenzorgorganisatie in Zuid-Kennemerland en biedt diensten aan op het gebied van wonen, (thuis)zorg en welzijn aan mensen die ouder worden en ouder zijn.