De Haarlemmerhout tijdens Bevrijdingspop.
De Haarlemmerhout tijdens Bevrijdingspop. (Foto: Rodi Haarlem)

Nieuw ontwerp Haarlemmerhout

HAARLEM - Nadat vorig jaar commotie ontstond over het plan voor de herinrichting van de openbare ruimte rondom Dreefzicht, is het college opnieuw in gesprek gegaan onder meer omwonenden.

Ook de eigenaar van Dreefzicht is hierbij betrokken. Dit heeft geleid tot een aanpassing van het ontwerp van Dreefzicht en het Haarlemmerhout-gebied.

De belangrijkste aanpassingen binnen het plan zijn dat er geen grond wordt geruild met de eigenaar van Dreefzicht, in de Haarlemmerhout zelf geen bomen verdwijnen en het gebied groener wordt.

Minder steen, meer groen

Ook een aantal bestaande parkeerplaatsen langs de Fonteinlaan en de Koningin Wilhelminalaan vervallen ten gunste van groen en bomen. De historische as en de oude Lindelaan (huidige fietspad) worden aangevuld met vijf nieuwe lindes. De rijbaan die van de stad naar het bos loopt, is smaller. Er komt dus minder steen en meer groen.

Uitvoering start Q3 2021

Het voorlopig ontwerp wordt na bespreking in de commissie Beheer ter inzage gelegd voor zes weken. Belanghebbenden ontvangen informatie over de inspraakprocedure. Na verwerking van de reacties uit de inspraak wordt het definitief ontwerp vastgesteld. De uitvoering van het ontwerp kan dan in Q3 2021 starten.