Anja zet zich als vrijwilliger voor de educatiegroep enthousiast in.
Anja zet zich als vrijwilliger voor de educatiegroep enthousiast in. (Foto: Recreatie Noord-Holland)

Vrijwilliger zijn bij Zorgvrij is vooral heel gezellig

REGIO - Jarenlang was Anja Maassen (60 jaar) werkzaam als lerares in het basisonderwijs. Sinds twee jaar zet ze zich in als vrijwilliger op de educatiegroep van Zorgvrij. "Hier werk ik met kinderen, geniet ik van hun enthousiasme én blijf ik mijn vak beoefenen maar ik heb hier geen vergaderingen en nakijkwerk. Na de lessen doen we gezellig een kopje koffie of thee met collega's en dan loop ik de deur uit en is het ook weer klaar voor de week”, lacht Anja.

‘Genieten van mijn vak zonder vergaderingen en nakijkwerk'

Zorgvrij is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er is van alles te doen dus voor iedereen is er wel een groep die past. Momenteel zoeken ze vooral mensen voor in de educatiegroep. Voorwaarde is dat je kinderen leuk vindt en dat je van het buitenleven houdt. Zo kwam ook Anja hier terecht. "Ik kom altijd al heel graag bij Zorgvrij. Eerst met mijn kinderen en nu met mijn kleinzoon. Even lekker spelen, de koeien aaien en een kijkje nemen bij de andere dieren. Die liefde voor dieren en de boerderij zat er altijd al in bij me. En daarnaast is dit gewoon een hele fijne plek.” Anja komt uit IJmuiden en komt vaak op de fiets. "Alleen al de rit hier naar toe is prachtig!”

Anja is bijna elke dinsdag te vinden bij Zorgvrij. Die continuïteit is leuk. En daarnaast, je wil hier ook gewoon vaak zijn, ik voel me hier zo gewaardeerd!”

Vrijwilligers gevraagd

Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.spaarnwoude.nl/zorgvrij, vraag naar de mogelijkheden bij de balie of via de mail, zorgvrij@spaarnwoude.nl.