Ook energie én geld besparen? Dat kan met de Bespaarbon!
Ook energie én geld besparen? Dat kan met de Bespaarbon! (Foto: Lize Kraan)

Energie besparen met de Bespaarbon

HAARLEM - Wilt u energie én geld besparen? Met de Bespaarbon van de gemeente kunt u voor 50 euro energiebesparende producten bestellen. Huiseigenaren krijgen bovendien ook nog gratis (zoveel mogelijk online) advies van een deskundige.

Inmiddels maakten al meer dan 2.400 Haarlemmers gebruik van de Bespaarbon. De gemeente vindt het belangrijk dat huiseigenaren zich voorbereiden op een aardgasvrije toekomst. Met de subsidie van de Rijksoverheid om de CO2-uitstoot te verlagen wordt de Bespaarbon bekostigd.

'Goede tip!'

Er hebben al heel wat mensen gebruikgemaakt van de Bespaarbon, zoals Mira Geirnaert. Sinds de zomer woont zij met haar vriend in de Oude Amsterdamsebuurt. “Een bekende gaf mij tips over Haarlem en vertelde ook over de Bespaarbon. Een goede tip! Ons huis komt uit 1900. Het verkeerde in goede staat toen we het kochten, maar we zagen direct dat we flink energie konden besparen met grote en kleine maatregelen."

Zo vervingen Mira en haar vriend enkel glas door dubbelglas. Mira: "Bij de voordeur gaat dat helaas niet, dus super handig dat we met de Bespaarbon isolerende raamfolie konden bestellen. Je merkt direct verschil, zeker nu het koud is buiten. Ook de radiatorfolie die voorkomt dat de warmte in de muur verdwijnt heb ik zelf geplakt."

Kostenbesparend

Mira zocht een instructiefilmpje op YouTube op. "Het was heel makkelijk en zo gedaan. Tot slot hebben we de tochtstrips besteld. Onze keuken en woonkamer zijn van elkaar gescheiden met klapdeurtjes. Doordat we de tochtstrips op de deurtjes hebben geplakt, blijft de woonkamer behaaglijk warm, terwijl het in de keuken best fris is. Al met al besparen we zo dus heel wat kosten.” Heeft Mira nog een tip voor Haarlemmers om energie te besparen? "De meeste Cv-ketels staan ingesteld op 80 graden. Mijn tip: zet die op 60 graden. Zo gedaan, en je bespaart gas en dus kosten.”

Gratis producten

Ga naar www.debespaarbon.nl en ontvang een kortingscode waarmee u energiebesparende producten uitzoekt. In de webshop kunt u voor € 50 producten kiezen als radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen, op kosten van uw gemeente. De producten worden bij u thuis bezorgd.