Toyota heeft recentelijk een nieuw topmodel van de RAV4 gepresenteerd. (Foto: aangeleverd)
Toyota heeft recentelijk een nieuw topmodel van de RAV4 gepresenteerd. (Foto: aangeleverd) (Foto: )

Nieuwe Plug-in Hybrid Toyota RAV4

Toyota heeft recentelijk een nieuw topmodel van de RAV4 gepresenteerd. Het is een Plug-in Hybrid, de eerste ooit van het merk.

De nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid is uitgerust met Toyota's nieuwste hybride technologie. Het systeemvermogen bedraagt 225 kW/306 pk en daarmee accelereert de RAV4 in slechts 6,2 seconden van 0 naar 100 km/uur, terwijl de CO2-uitstoot minder dan 29 g/km (WLTP) is. Dit mede omdat de plug-in RAV4 tot maximaal 65 kilometer volledig elektrisch kan rijden met een snelheid tot 135 km/uur.

De bestuurder kan kiezen uit vier rijstanden, van Hybrid tot volledig elektrisch (EV). De hybride lithium-ion batterij is onder de vloer geplaatst, waardoor het zwaartepunt laag is en dat heeft een positief effect heeft op de stabiliteit en het rijcomfort. Het AWD-i-systeem voor intelligente vierwielaandrijving is standaard.

De Plug-in Hybrid ziet er sportiever uit dan de andere versies van de RAV4

De Plug-in Hybrid ziet er sportiever uit dan de andere versies van de RAV4. Aan de voorzijde vallen donkere accenten in onder meer de grille en de koplampen op. De onderzijde van de voorbumper is uitgevoerd in een aluminiumkleur en onder de achterruit en achterlichten bevindt zich een strook die eveneens in een aluminiumkleur is uitgevoerd.

Daarentegen is de onderzijde van de achterbumper juist in het zwart uitgevoerd. Verder staat de RAV4 Plug-in Hybrid op nieuwe 18- of 19-inch lichtmetalen wielen.

In het interieur zijn rode accenten te vinden, terwijl de stoelen met zwart leren bekleding leverbaar zijn met rode randen.