Schalkwijk mag 70.000 euro verdelen

HAARLEM - Sinds de aftrap van het experiment Schalkwijk aan Zet werden er 94 plannen ingediend om het stadsdeel mooier, veiliger, duurzamer of gezelliger te maken. Een zeer groot aantal plannen dus van vele creatieve bewoners. Van de bijna honderd plannen zijn er nog 53 concrete voorstellen overgebleven. Hierover kan 70.000 euro verdeeld worden.

Een team van experts van de gemeente Haarlem beoordeelde de plannen onlangs op uitvoerbaarheid. Veel plannen zien er haalbaar uit, maar helaas was een aantal toch niet helemaal rendabel.


Vanaf 17 november tot en met 10 december verdelen de bewoners van Schalkwijk 70.000 euro over de ideeën die de check hebben doorstaan.


Alle Schalkwijkers van 18 jaar en ouder (rond de 24.000 personen) hebben hiervoor de afgelopen week een unieke stemcode ontvangen.


Zo bepalen de Schalkwijkers zelf welke plannen in 2021 worden gerealiseerd.


“We hadden niet verwacht dat er zo veel plannen binnen zouden komen. Echt fantastisch om te zien hoeveel energie er in dat stadsdeel zit", aldus wethouder Jur Botter. Botter is verantwoordelijk voor het programma Nieuwe Democratie.


De plannen waar Schalkwijkers op kunnen stemmen komen uit allerlei leeftijdsgroepen. De plannen lopen uiteen van een honden losloopplek tot een kunstkas.


Wil je weten welke plannen haalbaar zijn? Ga dan vanaf 17 november naar www.schalkwijkaanzet.nl.