Haarlemse stadsentrees voorzien van digitale welkomsborden.
Haarlemse stadsentrees voorzien van digitale welkomsborden. (Foto: Gemeente Haarlem)

Digitale welkomstborden bij stadsentrees

HAARLEM - De gemeente Haarlem heeft bij de stadsentrees, op zeven verschillende plekken, digitale welkomstborden geplaatst. Daarop is onder andere informatie te vinden over de coronamaatregelen.

De houten borden met stalen frames, die eerder op vijf plekken in de stad stonden, zijn ingeruild voor een digitale variant. De borden staan aan de Fonteinlaan/Zuiderhoutlaan, Amsterdamsevaart, Camera Obscuraweg, Waarderweg, Delftplein, Korte Verspronckweg en Schipholweg.

Het grote voordeel van de digitale schermen is dat de gemeente er meer informatie op kan plaatsen en beelden gemakkelijk kan vervangen. De schermen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als communicatiemiddel bij calamiteiten, en als bron van informatie over tentoonstellingen en evenementen. Haarlem Marketing zorgt voor deze niet-commerciële ‘content'. Ook aan duurzaamheid heeft de gemeente gedacht: de borden hebben een dimfunctie en een energiezuinige stand.

Verder vervangt de gemeente Haarlem vier zogenoemde ‘Mupi's', vrijstaande reclamezuilen, door digitale versies. Ook deze zuilen kan de gemeente snel gebruiken voor bijvoorbeeld crisiscommunicatie en Amber Alerts. Het voordeel is dat er geen posters meer hoeven te worden verwisseld. De Mupi's zijn energiezuinig door de LED-verlichting, aldus de gemeente.