Hulp nodig bij het verzorgen van uw dier? Dierenbuddy Haarlem zoekt nog cliënten!
Hulp nodig bij het verzorgen van uw dier? Dierenbuddy Haarlem zoekt nog cliënten! (Foto: Aangeleverd)

Dierenbuddy Haarlem zoekt cliënten!

HAARLEM - In navolging van al meer dan elf steden kunnen nu ook cliënten in Haarlem Dierenbuddy’s inschakelen.

Dierenbuddy is een project van de Dierenbescherming waar ouderen of chronisch zieken met huisdieren, die hulp nodig hebben bij de zorg van hun dier, een beroep kunnen doen op een vrijwilliger. In Haarlem staan de vrijwilligers gereed, maar is er nog ruimte voor nieuwe cliënten.

Hulp voor mens en dier

Met het ouder worden nemen vaak de lichamelijke beperkingen toe, waardoor het steeds moeilijker wordt in de benodigde zorg voor het huisdier te voorzien.

Ook het sociale netwerk krimpt, waardoor de mogelijkheid om op familie, vrienden of kennissen terug te vallen voor hulp geen optie meer is. En dat terwijl het hebben van een huisdier voor ouderen juist enorm belangrijk is.


Met de hulp van Dierenbuddy kunnen mens en dier zo lang mogelijk van elkaars gezelschap genieten, ook in een zorginstelling waar huisdieren toegestaan zijn. Dierenbuddy helpt op deze wijze dier én mens.

Hulp nodig met uw huisdier?

Heeft u een huisdier en ondervindt u als gevolg van een chronische ziekte of beperking belemmeringen in de zorg voor uw huisdier? Heeft u onvoldoende financiële middelen en een beperkt of geen sociaal netwerk? Of kent u iemand uit uw omgeving, die mogelijk hulp kan gebruiken? Neem dan contact op via dierenbuddy.haarlem@dierenbescherming.nl of telefonisch via 088 - 811 3390.

Vrijwilliger worden?

De vrijwilligers van Dierenbuddy ondersteunen ouderen met praktische hulp zoals het schoonmaken van de kattenbak of de vogelkooi en het maken van een lange wandeling met de hond.


Claudia Ottens is een van de Dierenbuddy-vrijwilligers in Haarlem. "Als ik zie hoe blij zowel de cliënt als de hond zijn als ik kom, geeft me dat een enorme voldoening. Ik krijg er zoveel voor terug", aldus Claudia.


Ook voor nieuwe Dierenbuddy’s is nog ruimte. Maar niet iedereen kan zich zomaar aanmelden: als Dierenbuddy moet u aan een aantal eisen voldoen. Zo dient u een minimumaantal uur per week beschikbaar te zijn.


Kijk op www.dierenbescherming.nl/dierenbuddy voor meer informatie en aanmelden.