Stichting de Baan levert tasjes af bij de buren.
Stichting de Baan levert tasjes af bij de buren. (Foto: aangeleverd)

Hart onder de riem voor buren van Stichting De Baan

HAARLEM - Deelnemers van de dagbesteding ’t Paleis gingen op woensdag 4 november langs de deuren in het Nauwe Geldelozepad. In het pand van Stichting De Baan zijn dagelijks mensen met een verstandelijke beperking aan het werk. Ze zijn creatief bezig, maken gezonde maaltijden en zijn buiten actief. In de straat wonen leuke en aardige mensen. Daarom bracht Stichting De Baan de buren in de Koninginnebuurt een presentje.

Met een bakfiets vol met tasjes die de stichting had laten vullen bij De Wereld van Jansje ging ze op avontuur. Niet alle buren zijn bekend. Het aanbellen was best spannend: “Wie zal er open doen?” De deelnemers van ’t Paleis deden het woord: “We bieden u een presentje aan namens Stichting De Baan om u een hart onder de riem te steken in deze corona tijd”. De timing was perfect, een dag na het verscherpen van de maatregelen. Gelukkig blijft de dagbesteding open en wordt er gekeken naar wat wel kan in deze vreemde tijd.

Maaltijden bestellen

De volgende keer hoopt de stichting hun buren weer te zien en te spreken als ze maaltijden langsbrengen. Die zijn op een paar vaste momenten in november en december te bestellen.

Informatie

Nieuwsgierig welke buurtactiviteiten er in de Koninginnebuurt worden georganiseerd? Neem dan contact op met Stichting De Baan.


Dagbesteding ’t Paleis is een samenwerking van Stichting Philadelphia en Stichting De Baan en bevindt zich aan het Nauwe Geldelozepad 17.

Afbeelding