Oliebollenkraam Bakker Schalkwijk: dit jaar ook Tweede Kerstdag open.
Oliebollenkraam Bakker Schalkwijk: dit jaar ook Tweede Kerstdag open. (Foto: Aangeleverd)

Bakker Schalkwijk: Tweede Kerstdag open

HAARLEM - Al 47 jaar staat de familie Bakker met hun oliebollenkraam voor de ingang van winkelcentrum Schalkwijk. Dit coronajaar zijn ze, speciaal voor iedereen die met kerst graag geniet van verse lekkernijen, ook Tweede Kerstdag open.

Oprichter van de kraam is Cor Bakker, die helaas twee jaar geleden overleed. Zijn zoon, Jordy Bakker, werkt al sinds jongs af aan in de kraam en zet het familiebedrijf voort.

Verse lekkernijen

Jordy: “De mooi verlichte kraam zorgt voor een echt feestdagengevoel. Bij ons kun je terecht voor alle bekende lekkernijen, zoals grootmoeders’ appelflappen, populair bij vele liefhebbers.” Tot 29 december wordt het gehele assortiment (denk aan Berliner bollen, rumrozijnbollen, gemberbollen, kersenbollen en bananenbollen) dagelijks vers bereid. “Ook voor heerlijke wafels, soezen en roomhoorns met verse slagroom en Belgische chocola ben je bij ons aan het juiste adres!”

Tweede Kerstdag open

Op 30 en 31 december zijn er volop oliebollen, krentenbollen en originele appelflappen verkrijgbaar, maar dit jaar is Bakker ook Tweede Kerstdag open. “Het is een raar jaar. Normaal zijn wij met kerst gesloten, maar dit jaar besloten wij ook op Tweede Kerstdag open te gaan”, vertelt Jordy. “Onze klanten kunnen dan nog tíjdens kerst verse oliebollen, krentenbollen of ander lekkers op tafel zetten. Wij hopen hiermee onze trouwe klanten toch een kerstgevoel te bezorgen, júíst dit jaar. Uiteraard houden we ons aan de regels van het RIVM. Voor de kraam de bestelling opeten is niet mogelijk, maar afhalen uiteraard wel.”

In verband met de verwachte drukte verzoekt oliebollenkraam Bakker klanten contant te betalen.

Waar te vinden?

Nog tot eind januari staat de oliebollenkraam, waar de oliebollen ouderwets met de hand gemaakt worden, bij winkelcentrum Schalkwijk (ingang Albert Heijn en DekaMarkt).

Bakker Schalkwijk: voor de lekkerste oliebollen en meer!