Sterretjes zijn wel toegestaan.
Sterretjes zijn wel toegestaan. (Foto: Pexels)

Feestdagen: dit moet u weten

HAARLEM - De feestdagen komen eraan. Met deze tips bent u goed voorbereid op onder andere aangepaste openingstijden, afvalinzameling en het gebruik van vuurwerk.

Meer informatie over onderstaande onderwerpen vindt u op: https://www.haarlem.nl/nieuws/wat-u-moet-weten-over-de-feestdagen-en-de-jaarwisseling-4/.

Publiekshal gesloten

Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de gemeente gesloten. De gemeente is dan ook niet telefonisch bereikbaar. Donderdag 24 december en donderdag 31 december is de publiekshal open tot 16.00 uur in plaats van tot 20.00 uur.

Afspraak maken

De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt uw afspraak zelf inplannen via www.haarlem.nl/afspraak-maken. Alleen in het geval u een rijbewijs of reisdocument komt ophalen dat al voor u klaar ligt, hoeft u geen afspraak te maken.

Afvalinzameling

Het Milieuplein is gesloten op vrijdag 25 en zaterdag 26 december. Ook op 1 januari is het Milieuplein dicht. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag worden de gft-bakken en duocontainers niet geleegd.


Lees bij Spaarnelanden op welke dagen dit wordt ingehaald.

Voorkom woninginbraak

Dit jaar zijn we meer thuis met de wintermaanden, maar het is nog steeds donker. Daar maken inbrekers handig gebruik van. Wist u dat in december en januari normaal gesproken drie keer zo veel inbraken worden gepleegd dan in andere maanden? Maak het ze niet gemakkelijk!

Vuurwerk verboden

Door corona ziet de jaarwisseling er dit jaar anders uit. Het kopen, verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk is dit jaar landelijk verboden. Zo voorkomen we vuurwerkslachtoffers en daarmee extra druk op de zorg.

Kerstbomeninzameling

Vanwege corona gaat de kerstbomenactie voor kinderen niet door.


Spaarnelanden houdt in de periode van 4 t/m 15 januari per stadsdeel twee inzamelrondes voor kerstbomen.