Wie wordt het baasje van Dickens?
Wie wordt het baasje van Dickens? (Foto: aangeleverd )

Baasje gezocht voor haantje Dickens

Opnieuw een haantje in de picture. Het is schrikbarend hoeveel meldingen er binnenkomen over haantjes die overtollig zijn.

Hennetjes gekocht maar er bleken toch haantjes bij te zitten, gezellig wat kippen en een haan maar de buren hebben last van het gekukel en noem maar op. Voor de hennen wordt over het algemeen snel een plekje gevonden maar voor haantjes is het erg moeilijk.

Ook voor de mensen in de DierenOpvang is het soms keuzes maken. Er is nu eenmaal geen plek voor alle aangeboden en gedumpte hanen. Er wordt helaas weinig geadopteerd, er is minder plek vanwege de ophokplicht voor de opvang vanwege de vogelgriep en daarnaast staat Marktplaats ook nog eens boordevol met hanen die weg moeten.


Toch een poging voor dit jonge haantje. Het zou wel eens een mix kunnen zijn van het Orpington ras. Veel donsveren, een rustig en vriendelijk karakter, geen goede vlieger en een zorgzaam mannetje voor zijn hennen.
Dickens, zo is hij genoemd, scharrelde rond op een verlaten plek onder een bruggetje met wat meerkoetjes. Duidelijk weer het toppunt van dierenliefde, dumpen maar. Gelukkig voor Dickens was er een plekje voor hem maar natuurlijk wil hij een eigen plek en een toompje hennen om te vertroetelen.

Heb je belangstelling voor een asieldier van de website, neem dan telefonisch contact op met de DierenOpvang in Tuitjenhorn via 0224-551818 (optie 1). Kijk voor meer informatie op: www.dierenasiel-schagen.nl

Afbeelding