Afbeelding
(Foto: )

Kick off crowdfunding voor groener schoolplein

't ZAND - Op het plein van de Sint Jozefschool in 't Zand is woensdagochtend met confetty en champagne de feestelijke kickoff gehouden voor een crowdfundingsactie voor een groener schoolplein.

Deze crowdfunding moet het laatste project zijn om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Vorig jaar heeft de school zich al ingespannen voor waterpunten en een speeltoestel maarde financiƫn zijn nog net niet toereikend.

"Van het waterbedrijf hebben we watertappunten gefinancierd gekregen, we hebben van de Rabobank een bedrag gekregen voor een speeltoestel, we hebben van het groenfonds een bedrag gekregen voor onder andere vergroening, we hebben van de dorpenveiling (nov. 2019) een bedrag opgehaald en een bedrag van het stimuleringsbudget van de gemeente gekregen, maar we hebben nog steeds niet genoeg", aldus Jesper Glas, voorzitter scholierenraad.

"We doen nu mee met een actie van de gemeente Schagen waarbij we het groen, bomen en struiken krijgen en we een bedrag kunnen winnen om dit groen te planten. Deze actie is al van start gegaan. https://samen.schagen.nl/nl-NL."

Aanwezig waren: Jesper Glas (voorzitter leerlingenraad van de Bloeikas) en June de Heij (lid van de leerlingenraad en dochter van Jack de Heij, onze eerste sponsor), Karin GLas (moeder van Jesper en tevens lid van de ouderraad), Kjell Izaksson (begeleider in de crowdfundactie , werkzaam bij de Heij), Jack de Heij eerste sponsor van de actie en mede initiatiefnemer voor de actie.

En de kinderen die bij de opvang aanwezig waren die dag. Alle andere kinderen keken thuis mee via de meet met hun leerkracht. Nu gaan de kinderen samen met de leerkracht een actie bedenken. Juf Laura heeft bijvoorbeeld bedacht om een bootcamp te organiseren waarbij mensen thuis kunnen inloggen om deze te volgen. Zie ook de doneersite: https://samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/16/een-groen-gezond-leerzaam-en-actief-schoolplein?