Welke vrouw verdient Ribbius Peletier-penning 2021?

REGIO - Welke vrouw uit verdient een onderscheiding voor haar inzet voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek? Welke vrouw is een politiek voorbeeld voor andere vrouwen? De provincie zoekt de Noord-Hollandse vrouw die daarvoor de Ribbius Peletier-penning 2021 verdient.

Een kandidaat aanmelden kan tot en met 14 februari via www.penning.noord-holland.nl. Op deze website is het ook mogelijk om een foto van de kandidaat in een galerij te plaatsen bij de winnaressen van voorgaande jaren. Een foto van deze galerij kan daarna direct gedeeld worden op Instagram, Facebook en Twitter.

Uit alle kandidaten kiest een jury een vrouw die de Ribbius Peletier-penning 2021 verdient. Sybilla Dekker (minister van Staat) voorzitter van de jury, overhandigt de penning op 5 maart. Dekker: "Op 17 maart zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen, een mooie aanleiding om aandacht te besteden aan de positie van vrouwen en diversiteit in de politiek.

te langzaam”. Naast voorzitter Sybilla Dekker bestaat de vakjury uit: Elske Doets, directeur van het bedrijf ‘Doets Reizen' en verkozen tot ‘Zakenvrouw van het jaar 2017'.