Don Varekamp van Meal Tip laat de app zien aan supermarktmanager Marcella Kooij.
Don Varekamp van Meal Tip laat de app zien aan supermarktmanager Marcella Kooij. (Foto: aangeleverd)

Meal Tip: gezond, gemakkelijk én goedkoop!

DEN HELDER - Wat gaan we eten? Een vraag waaraan in de meeste huishoudens elke dag weer een invulling moet worden gegeven. En ja, de ene dag heb je nu eenmaal meer inspiratie dan de andere. Maar... met Meal Tip wordt het een stuk gezonder, gemakkelijker én goedkoper. Wat is Meal Tip?

Hoe werkt het?

"Wij willen de producten die met 35% zijn afgeprijsd onder de aandacht brengen van de consument. Zodat men weet wat er te koop is en vooral wat je ermee kunt maken. Nog te vaak zitten deze producten in pakketten, zodat je niet ziet wat je koopt en het voedsel dus weggegooid wordt. Om voedselverspilling tegen te gaan en de consument bewust te maken wat je met deze producten allemaal kunt doen, hebben wij een goede en makkelijke recepten-applicatie ontwikkeld", legt Don Varekamp van Meal Tip uit.

Veel waarde

"En natuurlijk zijn er al goede recepten-apps, maar vaak weet je dan van tevoren niet wat de maaltijd je gaat kosten. De app van Meal Tip daarentegen is zo ontwikkeld dat je exact weet wat je kwijt bent. De app is nog volop in ontwikkeling, maar we voeren veel veranderingen door. Daarom hechten wij ook veel waarde aan de mening van de supermarkt en de gebruikers."

Albert Heijn Boonstra

In de Albert Heijn-vestiging van Boonstra aan de Meeuwenstraat 2 vond Meal Tip een geïnteresseerde partner die de recepten- app maar wat graag verwelkomt. Don Varekamp: "De supermarktmanager bereikt veel met deze app en is uiteraard ook blij met het feit dat voedselverspilling wordt tegengegaan. Elke dag worden de aanbiedingsproducten in het versvak gescand en doorgegeven. Dit kost ze slechts vijf minuten per dag. Door middel van de app op je telefoon krijg je elke ochtend een notificatie van de lekkerste recepten voor weinig. Een leuke bijkomstigheid is overigens dat de kant en klare producten die over zijn, worden meegescand. Dus ook deze producten zijn goedkoper te verkrijgen. Het is dus een heuse win-winsituatie: het kost de supermarktmanager niet teveel tijd en de consument wordt elke dag verrast met een leuk en vooral betaalbaar recept."


Vanaf heden is de app operationeel bij AH Boonstra. Voor meer informatie: www.meal-tip.com