Coronaproof schaatsen in de Noordkop.
Coronaproof schaatsen in de Noordkop. (Foto's: JB/RM)

Volop schaatsplezier in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - Schaatsen zit ons in het bloed en in coronatijd brengt natuurijs een welkome afleiding. Juist nu geldt: als je wilt schaatsen, blijf dan dicht bij huis. Wil je zeker weten dat het ijs veilig en de omstandigheden coronaproof, ga dan schaatsen bij de lokale natuurijsclub. In Hollands Kroon zijn er genoeg te vinden!

Schaatsen? Doe dat liefst bij de lokale natuurijsclub!

Onder de noemer #wijsopnatuurijs is dit de boodschap die de KNSB actief uitdraagt nu natuurijs een feit is. De schaatsbond doet dit in samenspraak met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en sportkoepel NOC*NSF. "Aan de uitgebreide media-aandacht valt af te leiden dat de honger naar schaatsen op natuurijs enorm is", zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB.

Belang

"Dat is mooi, want al deze partijen onderschrijven het belang van sport en bewegen, zeker in coronatijd. Maar ook op natuurijs moet dit vooral veilig gebeuren."

Schaatsen op natuurijs mag, bewegen is gezond. Houd je aan de coronaregels, want het virus is nog niet onder controle. Blijf dicht bij huis, beperk je reisbewegingen. Mijd drukke plekken en denk drie keer na voordat je het ijs op gaat. Schaats niet alleen, maar met zijn tweeën. Vermijd open water dat bevroren is, de ijskwaliteit is onbetrouwbaar. Ga liefst naar je lokale natuurijsclub en schaats met plezier!

Check schaatsen.nl/natuurijs en op social media: #wijsopnatuurijs

Onder meer in Winkel kun je ze laten slijpen!
Wel afstand bewaren...