Piet op een geleende schuiver voor het Sabinahof in Waarland
Piet op een geleende schuiver voor het Sabinahof in Waarland (Foto: Theo Annes 06 53328812)

Ingang Sabinahof weer sneeuwvrij

WAARLAND - Waar een klein dorp groot in kan zijn. Piet Pater, voorzitter van de IJsclub Waarland en gek op een biljartje leggen, is een graag geziene gast in Waarland. Met zijn vrouw Rina, al 43 jaar getrouwd. staan ze in voor de hele gemeenschap die Waarland liefheeft.

Hij postte onlangs op Facebook een bericht om de ingang van het Sabinahof sneeuwvrij te maken. "Hallo Waarlanders, Vanmorgen de situatie bij Sabinahof onder de loep genomen. Dit kan zo niet. Als het weer morgenmiddag opknapt moeten de mensen naar buiten kunnen. Ik sta morgen met de trekker en schuiver om 13.00 bij Sabinahof. Je bent Waarlander als je er ook bent met een kruiwagen, schep of schuiver. ?? Hoe meer zielen hoe sneller we klaar zijn. Als er iemand is met een Quad met schuiver graag. We nemen wel de Corona regels in acht. Tot morgen 13.00 uur.''

Zo gezegd, zo gedaan, meer dan 15 man kwam spontaan opdagen en gaf gehoor aan Pieter. Een dag later kwamen Pieter en enkele vrijwilligers het trottoir schoon naar de supermarkt Deen. Zo kan iedereen weer veilig boodschappen doen. "Vooral de machine van Niels maakte het werk een stuk lichter. Het trottoir is ook weer toonbaar en begaanbaar. Mannen en dame, bedankt voor jullie hulp."