Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

Boter, kaas en eieren

HOLLANDS KROON - Nationale Pannenkoekdag 2021 wordt een speciale, coronaveilige editie die kinderen en ouderen met elkaar verbindt. Het bakken en genieten van pannenkoeken door de ouderen vindt plaats in het verzorgingshuis, terwijl basisschoolkinderen de feestelijke aankleding verzorgen. ‘Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en ouderen in het zonnetje te zetten.’

Alles is anders, maar het gaat toch door op vrijdag 19 maart!

Vorig jaar gooide corona roet in het eten en werd Nationale Pannenkoekdag gecanceld. ‘We vonden dat we de ouderen niet voor de tweede keer konden ‘overslaan’. Dus hebben we voor deze veertiende editie een andere invulling bedacht waarbij ouderen, kinderen en pannenkoeken toch mooi samen komen,’ aldus Elles van den Berg namens de organisatie.

Vrolijke noot

Daarom bakken op vrijdag 19 maart niet de kinderen, maar de koks van de oudereninstellingen zelf de pannenkoeken. De leerlingen zorgen voor versieringen en een vrolijke noot buiten voor de instelling of digitaal. Het initiatief ligt bij de scholen die het contact hebben gelegd met de oudereninstelling. Samen bepalen ze de invulling, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. Maar liefst 450 deelnemers zorgen dit jaar voor een buitengewoon pannenkoekfeest. In Breezand neemt basisschool De Zandhorst deel aan het project. In Den Oever doet basisschool 't Span mee.