IJsbaan SIS krijgt eind deze maand nieuwe verlichting.
IJsbaan SIS krijgt eind deze maand nieuwe verlichting. (Foto: IJsbaan SIS Warmenhuizen)

Verlichting voor IJsclub SIS

WARMENHUIZEN - IJsclub SIS (steeds in spanning) in Warmenhuizen start eind deze maand met het laten aanleggen van nieuwe verlichting. Dankzij gulle sponsoren en de gemeente Schagen kan de kapotte verlichting eindelijk vervangen worden door duurzame led verlichting.

De voorzitter van SIS, Maurice Stoop, is zeer content dat de nieuwe verlichting geplaatst kan worden. "Het totale proces heeft toch wel twee jaar geduurd, dus je kunt wel nagaan hoe blij we zijn dat het nu echt gaat gebeuren.''

De kosten van de verlichting bedragen in totaal € 21.538,-. Dankzij sponsoren Adviesbureau Wil de Groot, Nh1816 Verzekeringen en prive-sponsor Ger Beemsterboer kon de club al rekenen op tweederde van rekening. Nu de gemeente € 7.179,- voor haar rekening neemt wordt de verlichting definitief geplaatst.

Nul op rekest

Bij de eerste aanvraag voor een bijdrage van de gemeente kreeg SIS eerder nog de deksel op de neus. ''Ruim anderhalf jaar geleden kregen we nog nul op rekest. Er was geen budget voor dus hield het op. Vorige maand is er echter toch in de raad over gediscussieerd en is er uiteindelijk een mooi bedrag beschikbaar gesteld. Reden als voorzitter om direct over te gaan op actie.''

De gemeente ziet dat het terrein van de IJsclub voor meerdere sporten wordt gebruikt zoals beachvolleybal en skeeleren. Vanuit meerdere dorpen wordt er door jong en oud gebruik gemaakt van deze locatie. Ook wordt er elk jaar de Sportweek gehouden. Goede redenen vindt het college om de helpende hand te bieden.

Verduurzamen

De club, opgericht in 1893, vierde twee jaar geleden haar 125-jarig bestaan. Om hier nog vele jaren bij te plakken, is het bestuur langzaam op weg om de club te verduurzamen. De oude verlichting wordt vervangen door led verlichting en het clubhuis is ook al stevig onderhanden genomen. "Het clubhuis is geïsoleerd en voorzien van led verlichting. Daarnaast hebben we de muren van een nieuwe verflaag voorzien. We kunnen wel eer even vooruit."

Om nog meer een sociale functie te krijgen binnen Warmenhuizen en daarbuiten, is er contact gelegd met Sportservice Schagen. Zij onderzoekt of er meer activiteiten kunnen worden gehouden op het terrein. "Er ligt al een plan om ouderen te leren fietsen op een e-bike. Als hier animo voor is kan dit in de zomer al gestart worden,'' aldus Stoop.