V.l.n.r. Ling Eveleens, Wei Shi-Bruns, en dokter Sun.
V.l.n.r. Ling Eveleens, Wei Shi-Bruns, en dokter Sun. (Foto: aangeleverd)

Praktijk Chinese geneeswijzen Yi Xiao Tang opent in Schagen

SCHAGEN - In Den Helder zijn de inwoners al langer bekend met de Chinese geneeswijzen waarmee praktijk Yi Xiao Tang werkt. Vele voorbeelden illustreren de heilzame werking van Chinese kruiden en/of acupunctuur. In navolging van Den Helder opende de praktijk onlangs een vestiging in Schagen aan de Langeloop 10H.

Voor zowel fysieke als mentale klachten

Het is een gegeven dat Chinese geneeswijzen heel goed kunnen worden ingezet bij chronische of acute klachten als obstipatie, de ziekte van Crohn, coeliakie, et cetera. "Daarnaast gaan we ook emotionele en mentale problemen te lijf. Door onze specifieke behandeling met kruiden en acupunctuur verbetert de doorstroming in het lichaam zodat zowel fysieke als geestelijke problemen verdwijnen. We behandelen het lichaam als één geheel. Dat geldt ook voor vrouwen in de overgang, zij die zwanger zijn, zwanger willen worden of gebaat zijn met hulp bij de bevalling", zegt dokter Sun van praktijk Yi Xiao Tang.

Energie

Enkele voorbeelden uit de praktijk worden onder meer geïllustreerd door een 56-jarige mevrouw die al vijftien jaar aan MS lijdt. "Na ongeveer 10 behandelingen is het veel beter geworden! Haar fysiotherapeut zegt dat haar beenspieren soepeler zijn geworden en dat ze beter in haar energie zit. Een ander voorbeeld is onze jongste patiënt van bijna twee jaar oud. Ze had een virale infectie in haar mond. Wij hebben haar een paar zakjes opgelost kruidenpoeder laten gebruiken. Na twee dagen had ze geen last meer van de infectie en wilde ze weer drinken en eten. Of het verhaal van deze moeder: 'Na anderhalf jaar buikpijn en misselijkheid ging ik gistermiddag met mijn (sombere) puber naar Yi Xiao Tang. Huisarts, kinderarts, ziekenhuis, psycholoog; niemand kon hem helpen. Vanmorgen stond mijn prachtige zoon in al zijn glorie voor me: ‘mam, ik ben er weer! Fysiek nog niet helemaal 100% maar de somberheid WEG! En dat na één behandeling!'."

Openingsaanbieding

De opening van de nieuwe praktijk in Schagen gaat gepaard met een aanbieding die bestaat uit het gratis aanbieden van het eerste consult. Wie ten einde raad is bij klachten die niet kunnen worden opgelost door middel van reguliere geneeswijzen, is van harte welkom bij Yi Xiao Tang. "Samen met de cliënt kijken we naar het totale plaatje en zoeken we naar een behandelmethode die het beste bij deze persoon past", zegt dokter Sun.


Voor meer informatie bel met 0641300715 voor Schagen of 06623579 321 voor Den Helder, mail: info@acupunctuur-yixiaotang.nl zie: www.acupunctuur-yixiaotang.nl. Zie Facebook: https://www.facebook.com/AcupunctuurYXT/