Een app is zo gedownload, nu nog goed ademen.
Een app is zo gedownload, nu nog goed ademen. (Foto: USA-Reiseblogger via Pixabay )

Apps die helpen je beter te ademen

Door stress of angst kan de ademhaling namelijk verstoord raken, vaak zonder dat je het zelf doorhebt. Je ademt dan te snel en soms ook te diep. Hyperventilatie, heet dat. Onderstaande apps helpen je om beter te ademen als je gestrest bent, of benauwd door een aanval van hyperventilatie.

Prana Breath

Mooie app, met vormgeving met een paarse illustratie. Deze app heeft 8 ademoefeningen. Je ziet en hoort bij je wat je moet doen: inademen, vasthouden, uitademen of pauzeren. Je kunt zelf instellen hoe lang je oefening duurt.

NFP adem app

Deze adem-app is wat minder mooi dan de Prana Breath app, maar hij is wel heel doortimmerd. Hij is namelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek. De oefeningen zijn heel duidelijk. Je ziet een groene bal krimpen bij het uitademen en een rode bal groeien bij het inademen.

The breathing app (van yogi Edwin Stern)

Deze app opent net als de NFP Adem app met een bal die groeit en krimpt op het (gewenste) ademritme. Als je de bal naar links swiped krijg je meer mogelijkheden. Je kunt de adem aftellen, of op geleide van muziek in- en uitademen.

https://www.gezondheidsnet.nl/

Soms is het veranderen van de omgeving al een verademing.
Adem in en adem uit. Soms moeten we daaraan herinnerd blijven.