Stortafval

MIDDENMEER - Op de Koggenrandweg 1 in Middenmeer zijn drie bedrijven actief: Afvalzorg, HVC en Sortiva. Het storten van afval dat niet gerecycled of verbrand kan worden, gebeurt onder de vlag van Afvalzorg.

Maar welke afvalstromen worden nu eigenlijk gestort op Wieringermeer? Onder welke voorwaarden vindt dit plaats en wie controleert dit? En hoe zit het met de zogenaamde ontheffingsstromen? Tijdens de digitale omwonendenbijeenkomst op dinsdag 11 mei krijgt men antwoord op deze vragen. In verband met de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om een bijeenkomst op locatie te organiseren.

In Nederland wordt ons afval zoveel mogelijk nuttig toegepast of verbrand in afvalenergiecentrales. Soms is dit niet mogelijk. Daarom is er een netwerk van stortlocaties waar dit afval op veilige wijze permanent wordt opgeborgen.

Op dinsdag 11 mei om 19.30 uur is er een digitale bijeenkomst waarin Afvalzorg meer uitleg geeft over de activiteiten van Afvalzorg op Wieringermeer. Bijwonen? Aanmelden kan via info@afvalzorg.nl. Men ontvangt een link voor de Teams vergadering.