Afbeelding
(Foto: Marijke Ruiten)

Feestelijke open dagen Stichting Dupla

Vervolg van de voorpagina.

Carolien Bregman vervolgt: "Vele mensen gaven gul om Dupla de moeilijke coronaperiode door te helpen. Gelukkig mogen we onze cliënten weer rondrijden en laten genieten van deze vorm van paardrijden voor mensen met een beperking."

Open dagen

Het 25-jarig bestaan wordt op twee open dagen nog eens gevierd en wel op 9 en 11 juni van 11.00 tot 14.00 uur. "We staan klaar met koffie en wat lekkers. Bezoekers kunnen genieten van een film met beelden over de afgelopen 25 jaar van Dupla. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: kom en beleef wat het de deelnemers doet om te worden rond gereden op de paardenruggen en ervaar wat een leuk werk het is voor de vrijwilligers, die weer genieten van wat ze terug krijgen van de deelnemers."

Snoezelkamer

Naast het huifbedrijden beschikt Stichting Dupla over een grote snoezelkamer waar de cliënten na het rijden nog even kunnen verblijven om te genieten van de effecten die deze kamer met zich mee brengt. Deze snoezelkamer heeft een metamorfose ondergaan en is nu ook aangepast voor cliënten die meer interactie willen. De snoezelkamer heeft diverse hoekjes waar men kan ontspannen met rustgevende muziek, lichteffecten en diverse belevingen. Voor andere cliënten die wat meer uitdaging zoeken is er nu ook meer interactief materiaal aanwezig. De snoezelkamer is nu geschikt voor vele doelgroepen.

Burgemeester opent snoezelkamer

De snoezelkamer is ook apart van het huifbed te bezoeken/huren, zo kunnen er ook groepen komen en verblijven. En snoezelen is niet alleen geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking maar wordt tegenwoordig ook veel breder ingezet, bijvoorbeeld voor mensen met dementie. De vernieuwde ruimte is de moeite waard om gezien te hebben en te beleven hoe fijn het is voor de deelnemers om hier te verblijven. De snoezelkamer wordt 12 juni feestelijk geopend door de burgemeester van Hollands Kroon, mevrouw Rian van Dam. Vanwege corona is deze dag alleen voor genodigden.

Sponsoren

De metamorfose van de snoezelkamer is mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren van Dupla zoals de Hollands Kroonse Uitdaging, Stichting Old Grand-Dad Club Nederland, stichting het Glaswerk, Windfonds Wieringermeer, Rotary Harenkarspel en nog vele anderen waarvoor de Stichting Dupla erg dankbaar is.

Vrijwilligers

De Stichting Dupla drijft louter en alleen op de hulp van vrijwilligers, waarvan ze er nooit genoeg hebben. "Zowel op het bestuurlijke vlak als op de vloer kunnen we te allen tijde nieuwe mensen gebruiken. Het rijden is voor onze doelgroep fijn om even uit de rolstoel te zijn en lekker te worden doorbewogen op de paardenruggen. Dit geeft een heel ontspannend effect. Bij de meeste cliënten tovert het ook vaak een lach op hun gezicht. En voor die ene glimlach doen onze vrijwilligers hun stinkende best", weet Carolien Bregman.

Rolstoelstoegankelijk

De accommodatie aan de Heerenweg 250a in Barsingerhorn is geheel rolstoeltoegankelijk en is er een aparte invalidetoilet/verschoonruimte aanwezig. Wie graag het werk van Stichting Dupla wil ervaren, is van harte welkom tijdens een van de twee open dagen. Lukt dat niet, maak dan gerust Carolien Bregman via de mail: info@stichtingdupla.nl

Uiteraard kan de Stichting Dupla donateurs ook goed gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.stichtingdupla.nl