De kustbus 851 rijdt deze zomer ook weer.
De kustbus 851 rijdt deze zomer ook weer. (Foto: Rodi Media archief)

Kustbus 851 blijft rijden in de zomer


REGIO/SCHAGEN - De zogeheten zomerlijn rijdt tijdens de zomervakantie (regio Noord) van Petten naar Den Helder.

De Kustbus doet op haar route een groot aantal campings en verblijfsaccommodaties aan. Daardoor stappen reizigers veelal voor de deur op en gemakkelijk uit bij de plaats van bestemming. Dienstregeling De route van Kustbus 851 is gelijk aan voorgaande jaren. Dagelijks rijdt de Kustbus 851 iedere twee uur tussen Petten, Plein 1945 en Den Helder, Station; per richting vijf ritten. De dienstregeling is vanaf eind juni te raadplegen op www.overal.nl/kustbus. Wethouder Hans Heddes, gemeente Schagen: Wij ontvangen jaarlijks vele toeristen in Schagen. Een voorziening als de kustbus is daarbij onmisbaar. Het is makkelijk en betaalbaar. Ook verbinden we op een eenvoudige manier onze dorpen en steden in de regio. Dat is bevorderlijk voor het toerisme. Ik ben dan ook zeer tevreden dat mede door een breed gesteunde motie uit de gemeente Schagen de bus dit jaar weer rijdt. ”

Deze zomer kunnen ze dankzij de kustbus nog meer bezoekers ontvangen. Nog een voordeel: de kustbus draagt ook bij aan het verminderen van verkeer. Vervoerbewijzen De reiziger kan eenvoudig reizen met de OV-chipkaart. Wanneer de reiziger geen OV-chipkaart heeft kan er vooraf eenvoudig online een E-ticket gekocht worden via de webshop op www.overal.nl. Daarnaast kan er ook een vervoerbewijs gekocht worden bij de chauffeur in de bus. Hiervoor is alleen pin- of creditcardbetaling mogelijk. Kijk voor een overzicht van de vervoerbewijzen op www.overal.nl/vervoerbewijzen. De Familiedagkaart is tijdens de zomervakantie voor het actietarief van €10 verkrijgbaar bij chauffeur of in de webshop. Vaak zal dit goedkoper zijn dan andere kaartjes of OV-chipkaart. De Familiedagkaart is geldig voor één of twee volwassenen en maximaal drie kinderen (4 t/m 11 jaar).

Reizen met de Kustbus 851 is deze zomer mogelijk, maar vooralsnog wel met inachtneming van onderstaande maatregelen: Reis met een mondkapje en zet deze tijdig op. Vermijd drukte.

Ga voor alle informatie over de Kustbus 851, de voorwaarden en voor het kopen van een kaartje naar www.overal.nl/kustbus.