Afbeelding

Reddingsbrigade heeft eigen nieuwssite

Vervolg voorpagina -

De postcommandant houdt op een warme dag als afgelopen dinsdag alles bij. "Het voorseizoen is begonnen met veel aanloop van mensen. We hebben kleine incidenten gehad, vooral op het strand, we zijn nog niet echt op zee uitgerukt. Hopelijk hoeft dat ook niet, want dat zijn de momenten die soms niet goed aflopen.''

Nieuwssite via QR code

Om volledig op de hoogte te blijven van het strand in Schagen, de reddingsbrigade en het weer, heeft de Reddingsbrigade een nieuwe site ontwikkeld. Deze is te bezoeken via alle apparaten, maar is ook te scannen via een QR code. Deze code zal de komende tijd overal zichtbaar worden gemaakt. "We plaatsen stickers bij de post en leggen deze bij de strandpaviljoens. Daarnaast maken we nog bordjes met de code die we ophangen bij de strandopgangen,'' vertelt Martijn. "Op deze manier blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom het strand.

De brigade

De brigade zorgt nu gedurende de maanden juni, juli en augustus voor de bewaking van het strand. Dit gebeurt 7 dagen per week. Er wordt actief bewaakt in de maanden juni, juli en augustus. Tijdens het hoogseizoen zal de post vaak langer geopend zijn.