Waarland krijgt Tiny Houses

WAARLAND - Wonen in een tiny house is voor een groep enthousiaste jonge starters de ultieme manier van wonen. Daarom hebben zij het initiatief in handen genomen. Zij willen door middel van een Particulier Collectief Opdrachtgeverschap (CPO) een wijkje met 10 tiny houses realiseren. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten hier medewerking aan te verlenen voor een periode van tien jaar. De locatie waar deze tiny houses komen, is achter de Veluweweg in Waarland. Wethouder Jelle Beemsterboer: “Er is woningnood, vooral jongeren hebben moeite om woningen te vinden. Dat zij nieuwe manieren zoeken om te wonen is logisch en iets dat de gemeente wil faciliteren. Wonen in een tiny house is betaalbaar en duurzaam. De gemeente is blij met dit soort initiatieven. Zeker als dit bij inwoners zelf vandaan komt.”

Initiatiefnemer William Agenant: "We kijken er naar uit om, samen met de buurt en de gemeente, ons plan voor tiny houses met een voedseltuin verder vorm te gaan geven. We nodigen de buurt en geïnteresseerden graag uit voor een informatiedag. De datum zullen we bekendmaken via de W4.”