Schelpenpad aan de noordkant van park De Meet in Nieuwe Niedorp wordt vervangen door Graustabiel.
Schelpenpad aan de noordkant van park De Meet in Nieuwe Niedorp wordt vervangen door Graustabiel. (Foto: aangeleverd)

Onderhoud schelpenpaden in gemeente Hollands Kroon

Algemeen

HOLLANDS KROON - De gemeente Hollands Kroon is in de maand juni begonnen met het opknappen van schelpenpaden in de gemeente. De schelpen worden vervangen voor een ander materiaal, namelijk Graustabiel. Deze werkzaamheden zijn in juni en juli.

Waarom Graustabiel?

Er is gekozen om de schelpenpaden te vervangen door Graustabiel omdat schelpenpaden veel onderhoud nodig hebben. Daarnaast zijn schelpen niet duurzaam. Graustabiel is een natuurlijk materiaal en heeft bijna geen onderhoud nodig. Het is duurzaam, 100% recyclebaar en opnieuw te gebruiken.


Planning

Het schelpenpad aan de noordkant van park De Meet in Nieuwe Niedorp wordt vervangen door Graustabiel. De aannemer heeft ongeveer drie weken werk om alle paden aan te pakken. De planning van de aannemer is afhankelijk van het weer. Hierdoor is niet precies te zeggen wanneer de aannemer op welke plek is. 

Overlast

Er wordt getracht om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Toch kan er hinder ontstaan omdat de paden waar de aannemer werkt, tijdens de werkzaamheden zijn afgesloten. 

Waar?

Ploeg/ Zwing, Wieringerwerf: asfaltpad tussen de Ploeg en de Schoffel. Verwijderen van het bestaande asfaltvoetpad en aanbrengen van een nieuw voetpad in Graustabiel. Het nieuwe pad word tevens smaller. IJsbaan Middenmeer: schelpenpaden rondom de ijsbaan. Bestaande schelpenpaden vervangen door Graustabiel. Bosje langs de N240, Slootdorp: selectie van schelpenpaden. Bepaalde schelpenpaden vervangen door Graustabiel. Verbindingsweg, Westerland: vanaf de inrit van huisnummer 1 tot aan het kombord. Bestaande voetpad van betontegels vervangen door Graustabiel. Wijdenes Spaansweg, Breezand: grasveld tussen de school en Past. Verhoeffpark aansluitend op de speeltuin. Bestaande schelpenpaden vervangen door Graustabiel. De Vaart, Barsingerhorn: grasveld achter huisnummer 1 tot 23. Bestaande schelpenpaden vervangen door Graustabiel. Tjaddinxlaan, ‘t Veld: schelpenpad achter huisnummer 10 tot 28. Bestaande schelpenpaden vervangen door Graustabiel. Park De Meet, Nieuwe Niedorp: schelpenpad aan de noordkant van park De Meet. Bestaande schelpenpaden vervangen door Graustabiel. 

Vragen?

Wie een vraag heeft over dit bericht kan contact opnemen met de gemeente via www.hollandskroon.nl