Jeen Hellinga, Henk Rijs, Jan Wesseling en Jan van der Molen met het prachtige boek.
Jeen Hellinga, Henk Rijs, Jan Wesseling en Jan van der Molen met het prachtige boek. (Foto: aangeleverd)

90-jarig VV Dirkshorn jubileum in boekvorm

Algemeen

DIRKSHORN - 29 juni 2021 en 90 jaar voetbal in Dirkshorn, normaal gesproken een jubileumjaar, maar door Corona is het een bijzonder jaar waar niets ‘gewoon’ gevierd kan worden. Dat is bijzonder jammer want de club had de leden, oud leden, vrijwilligers, donateurs, sponsoren en eigenlijk heel Dirkshorn graag een spetterend feest aangeboden. Als alternatief is er een mooie boekwerk uitgebracht, speciaal voor alle leden. Het boek is zondag overhandigd aan voorzitter Henk Rijs.

Sinds 1931 is er in het dorp een voetbalvereniging geweest en deze vereniging is nog steeds springlevend. Het ledental loopt wat terug maar er zijn nog steeds 3 senioren teams, 1 dames team en 8 jeugdteams.

De club heeft een schitterende accommodatie en geweldige velden wat zelfs is opgevallen bij eredivisie clubs, en daar is het bestuur erg trots op. AZ was al regelmatig te gast en ook dit jaar komen ze weer langs, maar liefst 4 keer, om te oefenen tegen gerenommeerde tegenstanders uit binnen – en buitenland.

Om het 90 jarig jubileum niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan heeft de groep historisch archief bestaande uit Jan Wesseling, Jeen Hellinga en Jan van der Molen een boekwerk samengesteld van de afgelopen 90 jaar. De komende weken zal het boekwerk aan veel sponsoren, Achterban leden, bestuursleden en natuurlijk alle actieve (jeugd) leden persoonlijk worden overhandigd. Met dank aan Uitgeverij Pirola in Schoorl, is er een oplage van 375 exemplaren.

In 1920 werd er voor het eerst gevoetbald in Dirkshorn, toen nog onder de naam DFC. De club speelde in de Westfriesche Voetbalbond. Aanvankelijk was er een (te klein) veld op de plaats van de huidige tennisbanen. Later verhuisde het veld naar de Voorpolderweg, tegenover huisnummer 20. Een gebrek aan financiële middelen betekende in 1924 het einde van de club. De voetbalvereniging Dirkshorn werd op 29 juni 1931 officieel opgericht.

Aspiranten 1947/1948.
Dirkshorn 1 Kampioen 1938/1939.
Dirkshorn 1 kampioen 1976/1977
Het elftal 2020/2021 in coronatijd.