Anneke Roza heeft een schuur vol poppen.
Anneke Roza heeft een schuur vol poppen. (Foto: aangeleverd)

Een schuur vol poppen

WIERINGERWERF - Bij Anneke Roza is het elke keer een drukte veel mensen zijn nieuwsgierig naar haar naaldwerk. Diverse vitrines gevuld met diverse taferelen zijn elke zaterdag van de maand te bewonderen. 

Anneke haalt haar ideeën uit boekjes vandaan. Ze gaat aan de slag en maakt het verhaal levendig. Ze struint markten af om verschillende voorwerpen te zoeken die weer bij het verhaaltje past en om zo een mooi beeld te krijgen van het geheel. Minuscule kop en schoteltjes, of mini schaatsjes ze vindt ze of worden gemaakt. Thema’s die ze verwerkt heeft zijn; het muizenhuis, lente, zomer en sinterklaas met zijn pieten en de minipepernootjes. Het kerstverhaal is ook uitgebeeld met schaapjes en de herders. Een pompoen die Doornroosje naar het bal rijdt met de muizen, De stormloper is op zich een pracht om te zien. Zelfs wintertaferelen zijn er te zien; een iglo met de eskimo’s met hun sledehonden, de bakker met zijn kar en stokbrood en croissantjes of de Elfstedentocht. Er is zoveel te zien en dit alles heeft ze zelf gemaakt.

Naast haar poppenverzameling waar ze heerlijk over kan vertellen, heeft ze ook nog poppenwagentjes en oude speelpoppen, poppenstoeltjes. Of de weegschaal van de vroegere wijkzuster.

Stichting de Opkikker

Ze verkoopt ook huishoudelijke spulletjes, die zo een tweede leven krijgen. Het geld gaat naar een goed doel ‘De Opkikker’. Daarnaast heeft ze oude blikken van onder andere. ‘De Ruijter’ gestampte muisjes of Zwitsal kinderpoeder of de blikken trommeltjes van Tjoklat. 

Open op zaterdagmiddag 4 sept. en 2 okt. van 13.00 tot 17.00 uur. En Open Monumentendag 11 en 12 september. informatie; Anneke Roza, Oom Keesweg 22 Wieringerwerf. Mob.0647019964. Vrij entree en ruim parkeren.