Kerk Kolhorn decor expositie.
Kerk Kolhorn decor expositie. (Foto: aangeleverd)

Laatste week expositie Sigrid van Essel in Kolhorn

KOLHORN - De tentoonstelling ‘Mens en land’ van Sigrid van Essel in de Laurenskerk te Kolhorn heeft de afgelopen weken niet aan belangstelling te klagen. Integendeel, de expositie wordt druk bezocht en bovenmatig gewaardeerd. 

Door: Willem Messchaert

De lange en verstilde panorama’s met platteland, hoofdstedelijke silhouetten, kassen en industriële complexen zijn dan ook alle van een intrigerende schoonheid en doorspekt van een zodanige veelvoud aan vage details dat de contouren van het geheel als een haarscherp totaalbeeld op je netvlies blijven hangen. Als door een topmerk verrekijker. Kijken is het devies van Van Essel en dit gevoel brengt zij met haar werk in de Laurenskerk op de bezoeker over.

Laatste week, laatste kans

De tentoonstelling is twee weken geleden geopend door Ellen Klaus, programmamanager Noord-Holland van het landelijke culturele thema Ode aan het Landschap. Ook zij roemde de prestaties van Sigrid van Essel in een klinkende toespraak en vergeleek het werk van Van Essel met de rijke traditie van landschapsschilders die Nederland kent en noemde de tentoonstelling een genot om naar te kijken en de doeken een rechtstreekse verbinding met de puurheid van en de rijkdom aan onze Noord-Hollandse landschappen. Genoemde tentoonstelling gaat de laatste week in en is nog tot en met zondag 15 augustus nog dagelijks te zien in genoemde Laurenskerk aan het Kerkepad 3 in het o zo mooie Kolhorn en is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. 

De laatste zondag is de exposant zelf in de tentoonstelling aanwezig. Als entree wordt 1 euro gevraagd, een bedrag dat wordt besteed aan het in stand houden van de Laurenskerk. Naast de werken zijn er ook boeken, kunstkaarten, panorama’s Noordzicht en boekenleggers te koop. KiK © (Kunst in Kolhorn) beveelt een bezoek aan de tentoonstelling ‘Mens en land’ dan ook warm aan. Anders gezegd: 'Komt dat zien.'

 Een werk van Sigrid van Essel.