Medewerker van het dierenasiel Saskia Lubbers, met een aantal kittens die gevonden zijn.
Medewerker van het dierenasiel Saskia Lubbers, met een aantal kittens die gevonden zijn. (Foto: Miranda Pronk)

Kittens in overvloed bij Dierenasiel Schagen/Hollands Kroon

SCHAGEN / HOLLANDS KROON - Met Dierendag nog vers in het geheugen, blikt Dierenasiel Schagen/Hollands Kroon altijd terug naar het afgelopen jaar.  Een jaar waarin corona de hoofdrol speelt, en helaas ook het hoge aantal van opgevangen kittens.

In vier maanden tijd ruim 50 kittens binnengekregen

Het is een gezellige beestenboel bij Dierenasiel Schagen/ Hollands Kroon. De dieren die er op dit moment zijn worden, steevast in de watten gelegd door de medewerkers en de vrijwilligers. Lettie Stronk is een van de verantwoordelijken bij het Dierenasiel, en ziet erop dat alles tot in de puntjes wordt geregeld en verzorgd. "We werken met een hele fijne club mensen zowel medewerkers, als vrijwilligers. Tevens is de samenwerking met de dierenambulance echt perfect, dus we hebben niets te klagen,'' vertelt Lettie enthousiast. 

Dumpingen

Het afgelopen jaar is er door corona niet heel veel veranderd. Volgens Lettie was het rustig met de hondenopvang en zijn er 63 knaagdieren en 60 vogels die uit een volière komen, opgevangen. Maar één ding viel wel ontzettend op. Het aantal kittens dat is binnengekomen. "Het is echt extreem dit jaar,'' vertelt Lettie. ''Alleen al de afgelopen vier maanden hebben we meer dan 50 kittens opgevangen. Mensen belden ons dat ze een nestje kittens vonden in de bosjes langs de kant van een weg, of dat ze gewoon ergens waren gedumpt op een bedrijventerrein. Soms waren het er twee, soms een nestje van zes. En het erge is dat een aantal ook heel tam was. Dat houdt in dat ze al geruime tijd bij mensen in de buurt zijn geweest, en dus niet meer bang zijn.''

Lees verder pagina 5