Er kan padel gespeeld worden bij TV Warmenhuizen.
Er kan padel gespeeld worden bij TV Warmenhuizen. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Padelbanen regiofunctie in de Noordkop

Vervolg voorpagina - 

Voor TV Warmenhuizen slaat de aanleg van de padelbanen tweeledig aan op het beleid en de investering naar de toekomst van de club. 

De afgelopen jaren waren we op zoek naar iets innovatiefs om TV Warmenhuizen meer op de kaart te zetten. Als tennisvereniging zien we ook het ledental achteruit gaan. Als de jongeren gaan studeren en verhuizen, valt een grote groep weg. Tevens is de leeftijd dertig en veertig ook moeilijk te bereiken wegens hun drukke leven binnen het gezin als het werk. In hoogtijdagen zaten we op 900 leden, nu zijn er rond de 600 mensen lid. We hopen met padel het ledental weer te verhogen. 

Volgens de laatste cijfers schieten de Padelverenigingen als paddenstoelen uit de grond. Het loopt goed en biedt uitkomst voor zowel jong als oud publiek. Uit onderzoek blijkt dat we in de Noordkop geen padelbanen zijn, de eerste banen liggen in Alkmaar. Nu wij ook twee banen hebben, willen we graag een regiofunctie uitoefenen.'' 

Nu de banen er liggen, kijkt William tevreden terug op de afgelopen twee jaar. "We hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Naast een kleine subsidie van het rijk, niet de gemeente, hebben we zelf sponsoren gezocht en een bijdrage gevraagd aan de leden. Tevens hebben wij als bestuur de leden tijdens de algemene ledenvergadering overtuigd om in padelbanen te investeren. Gelukkig was bijna iedereen voor. Het traject van offerte tot uitvoering heeft bijna twee jaar geduurd. We hebben één tennisbaan opgeofferd maar houden nog 9 banen over. Dat is meer dan voldoende."


Om kennis te maken met deze sport biedt de vereniging een lager lidmaatschap aan. Wil je eerst een baan huren, dan kan dat via www.padelboeker.nl zodra de banen geopend zijn.