Afbeelding
(Foto: Dorcas)

Dorcas Voedselactie: in nieuwe vorm

Algemeen

SCHAGEN - Vanwege het toenemende aantal besmettingen en de aangekondigde maatregelen tijdens de persconferentie van dinsdagavond 2 november worden de Dorcas Voedselactie pakketten van deze week niet meer uitgevoerd zoals de organisatie zou willen. Dat meldt de organisatie. “Normaalgesproken staan vrijwilligers in supermarkten om voedsel in te zamelen. Dat gaat nu anders.”

“We zetten nu alles op alles om toch zoveel mogelijk mensen in diepe nood een voedselpakket te bezorgen. In het hele land zetten vele vrijwilligers de schouders eronder. Hun creativiteit en energie is geweldig om te zien. En dat is nodig want de nood in Oost-Europa is groot. Vooral ouderen leven in grote eenzaamheid en armoede. Corona heeft de rijke mensen rijker gemaakt en de arme mensen nog armer.”

Omdat Dorcas nu een stuk minder inkomsten heeft uit supermarkten en kerken, willen zij iedereen oproepen om te geven. Van de opbrengsten koopt Dorcas voedsel in en brengt het zo snel mogelijk bij de mensen die het hard nodig hebben. Daarnaast wordt het besteed aan programma’s die bijdragen aan blijvende verandering zodat de hulp van Dorcas in de toekomst niet meer nodig is.

Dit  jaar dus geen fysieke inzameling maar via QW online  codes. en voor kinderen is er de kleurplaat die opgestuurd kan gaan worden naar Dorcas en dan als groet in de voedselpakket.Doneren kan via deze link: https://dorcas.nl/voedselactie/