De vogels worden voor de tentoonstelling in speciale kooien geplaatst.
De vogels worden voor de tentoonstelling in speciale kooien geplaatst. (Foto: aangeleverd)

Jaarlijkse Vogelshow S&O in Spartahal

Algemeen

SCHAGEN - De Vogelvereniging S&O houdt van vrijdag 5 november t/m zondag 7 november haar jaarlijkse vogelshow in de Spartahal Zuiderweg 2a Schagen. De entree is gratis.

Voorzitter Theo Smit heeft er zin in. Sinds afgelopen dinsdag is hij al bezig om alle 150 vogels in de speciale tentoonstellingskooien te plaatsen voor komend weekend. “Het is een mooie bezigheid om dit te doen. Als de vogels door de keurmeesters zijn gekeurd op conditie en kleur, zijn ze klaar voor de vogelshow.

“Het is elk jaar spannend hoeveel punten de vogels van onze leden krijgen. We doen altijd ons best om mooie vogels te kweken. We zijn blij als we de norm halen en uitkomen op 94 punten per vogel. Dan weet je dat je het goed gedaan hebt.’’

De club telt op dit moment 38 leden, allemaal mensen op leeftijd. Zelf is de voorzitter al 55 jaar lid. “Er is helaas geen jonge aanwas, en wegens corona is er ook een aantal mensen gestopt. We hopen dat er na de vogelshow jonge mensen enthousiast worden om vogels te kweken.”

Zeldzame exemplaren

Wie er affiniteit mee heeft, ziet dat er echt jaren voorbij kunnen gaan om de juiste ‘kleuren’ te kweken. We hebben kanaries, Japanse Meeuwen, Zebravinken. Het zijn vaak tropische vogels die wij binnen en of buiten in de volière houden. Wel apart per soort anders wordt het wel erg lastig,’’ zegt Theo Lachend. Op de vraag of hij soms niet horendol wordt van het geluid, beantwoord hij zangerig. Elke vogel heeft zijn eigen sound. En ik ook, dus zing ik gezellig mee!’’

De openingstijden zijn;

vrijdag 5 november 19.00 uur tot 22.00 uur

zaterdag 6 november 10.00 uur tot 17.00 uur

zondag 7 november 10.00 uur tot 15.00 uur.