De kerk open is 24 november open voor stil gebed en het opsteken van een kaars.
De kerk open is 24 november open voor stil gebed en het opsteken van een kaars. (Foto: Pexels.com)

Red Wednesday in Wieringerwerf

Algemeen

WIERINGERWERF - ‘Kerk in Nood’ organiseert al meerdere jaren op de woensdag ná Christus koning en vóór de eerste Advent ‘Red Wednesday’.

Wereldwijd worden kerken en gebouwen opgeroepen om die avond hun kerk/gebouw rood te verlichten en daarmee bewustwording te creëren voor het opkomen voor godsdienstvrijheid in het algemeen en de vervolging van Christenen in het bijzonder. Het is mooi te zien dat jaarlijks het aantal kerken en gebouwen - in het rood verlicht - zich steeds meer uitbreidt. In sommige kerken wordt ook een (gebeds-)viering gehouden. Godsdienstvrijheid behoort tot één van de belangrijkste mensenrechten! 

Aandacht

Ook in deze regio hebben in de voorgaande jaren meerder kerken hieraan meegedaan en het zou mooi zijn als dat aantal blijft groeien. Vrijheid van godsdienst wordt wereldwijd steeds vaker geschonden. Daar kan op een eenvoudige wijze aandacht voor worden gevraagd door de kerken en gebouwen in het rode licht te zetten. Dit jaar is ‘Red Wednesday’ op woensdag 24 november. Parochie Wieringen/ Wieringermeer doet dit jaar voor het eerst mee. Op 24 november is de Christus Koning kerk in Wieringerwerf rood aangelicht. Van 19.00 tot 20.00 uur is de kerk open voor stil gebed en het opsteken van een kaars.