Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van het Buurtkastje.
Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van het Buurtkastje. (Foto: aangeleverd)

Buurtkastje Anna Paulowna groot succes

Algemeen

ANNA PAULOWNA - Het motto ‘liever delen dan verspillen’ gaat bij het buurtkastje in Anna Paulowna zeker op. Sinds een half jaar staat dit boodschappenkastje op de Molenveld 1 in Anna Paulowna en het is vanaf dag één een succes.

“In eerste instantie werd er vooral gedoneerd, maar na een eerder artikel in deze krant wordt het Buurtkastje ook gevonden door mensen die er wat uithalen. De achterliggende gedachte van het Buurtkastje is om artikelen die je zelf niet gebruikt te delen met mensen die het wel goed kunnen gebruiken. Zo kunnen we verspilling tegengaan en ook mensen met een kleine portemonnee helpen. Niet dat het kastje alleen bedoeld is voor mensen die weinig te besteden hebben, iedereen mag er gebruik van maken! Dat is nog wel eens een misvatting”, zegt de Polderse initiatiefneemster Esther. 

Complete pakketten

“De afgelopen periode zijn er zoveel artikelen gedoneerd dat ik wel tien Buurtkastjes kon vullen. Ik heb daarom complete pakketten samengesteld die mensen op konden halen, voor zichzelf of voor iemand die ze een handje willen helpen. Mooie gedachte zo rond de feestdagen.”

Oproep

Langs deze weg doet Esther graag nogmaals een oproep. “Heeft u wat achterin uw provisiekast staan dat u niet meer gebruikt, lust u niet alles van de producten in het kerstpakket? Plaats het in het Buurtkastje en maak iemand anders er blij mee. Ik wil ook even de aandacht vestigen op producten als dameshygiëne. Deze producten zijn niet goedkoop en kunnen daarom niet door iedereen aangeschaft worden. Ik hoop dat mensen dit ook kunnen missen en in het kastje willen plaatsen. Ik heb zelf een gelddonatie ontvangen en wil dit aan menstruatieproducten besteden. Ik wil iedereen bedanken, want het kastje mag dan wel bij mij in de tuin staan, maar we maken er met z’n allen een succes van. Ik wens iedereen heel fijne en gezellige feestdagen!” 

Afbeelding