Jayden in het zwembad naast zijn held Maarten van der Weijden.
Jayden in het zwembad naast zijn held Maarten van der Weijden. (Foto: aangeleverd)

Zevenjarige Jayden uit Slootdorp zwemt voor onderzoek naar kanker

Algemeen

SLOOTDORP - De zevenjarige Jayden Hali uit Slootdorp heeft afgelopen zondag, 12 december een stukje meegezwommen met Maarten van der Weijden in het Friese Dokkum tijdens een aldaar gehouden Zwemelfstedentocht. Hij heeft daarmee geld opgehaald voor het KWF.

Volgens Jayden’s moeder Sanne is haar zoon een echte waterrat. “Helaas heeft hij al op jonge leeftijd de ervaring gehad om mensen te verliezen aan de nare ziekte kanker. Afgelopen zomer heeft Jayden voor het eerst meegedaan met de zwem4daagse. Dit heeft hij in Hoorn gedaan en heeft toen Maarten mogen ontmoeten. Helaas heeft Maarten toen niet mee gezwommen wat in eerste instantie wel de bedoeling was. Toen Jayden van deze nieuwe actie hoorde, waarin hij de kans kreeg om toch een keer samen met Maarten te zwemmen, heeft hij bedacht dat hij zich hier voor kon opgeven om nog meer geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Zo gezegd, zo gedaan. Er is een pagina opgericht: https://www.mvdwfoundation.nl/actie/jayden-rane-hali.
Zo is hij iedereen af gaan bellen en is hij in de buurt langs de deuren gegaan met de vraag of mensen wat wilden doneren en dat hij als tegenprestatie mee ging zwemmen met Maarten.”

Jayden heeft inmiddels 1130 euro opgehaald en doneren kan nog steeds! Alle donaties gaan voor 100% naar onderzoek naar kanker. De Zwemelfstedentocht van Maarten van der Weijden in Dokkum bracht 80.000 euro op. Zie voor donaties: https://www.mvdwfoundation.nl/actie/jayden-rane-hali
 

Een high five van Maarten voor Jayden.