die werd omgetoverd tot stoel
die werd omgetoverd tot stoel

Van stomp naar stoel

BERGEN - Twee weken geleden telde Inge den Hartog de 65 ringen van de Eik die vanwege de grote zwam die om z’n voeten groeide gekapt is.

Inge maakte een ommetje in de buurt en liep tegen het overblijfsel van de Eik in de Renbaanlaan aan. "Geen gezicht eigenlijk, zo’n stomp." zegt Inge. "Is er niet iets dat we hiermee kunnen doen?" Ze merkte op dat er een gebrek aan bankjes is, dus wie weet kan iemand hier iets mee.

Geen woorden maar daden

Het bleef niet bij praten, Inge ging meteen over in handelen. "Thuisgekomen mailde ik de foto naar wat mensen en zo ging het balletje rollen" gaat Inge verder. "Een voorzitter van een bewonersvereniging mailde een gebiedsregisseur, een fractielid mailde wat en via deze weg kreeg ik een mailtje van de verantwoordelijke groenbeheerder dat die stoel best een leuk idee is."

Vervanging in zicht

Zo kwam de man met de zaag de stomp tot stoel toveren. Wel staat er al een jonge boom op de kwekerij die de stomp gaat vervangen. Tot het nieuwe boompje wordt geplant mag eenieder plaatsnemen en genieten van ons groene en creatieve dorp waar gekke ideeën ook best gewaardeerd worden. Misschien kunnen we de bank veilen tegen de tijd dat hij weer plaats moet maken voor een boom.

(Foto's: aangeleverd)
Inge bij de stomp,