kopgroep met Abdi Nageeye
kopgroep met Abdi Nageeye (Foto: Frits van Eck)

Inschrijving 'Egmond' geopend

EGMOND - De inschrijvingen voor de MTB strandrace Egmond-Pier-Egmond, de NN Egmond Halve Marathon en de Egmond Wandel Marathon zijn geopend. De evenementen staan bekend als echte winterklassiekers met een prachtig parcours langs de Noord-Hollandse kust en door het Noordhollands Duinreservaat.

Een ervaring die je niet mag missen

Op zaterdag 8 en zondag 9 januari wordt het nieuwe sportjaar afgetrapt met Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon. Als mountainbiker of hardloper moet je één keer in je leven aan deze heroïsche evenementen hebben deelgenomen. Twee weken later start voor vele wandelaars het nieuwe wandelseizoen met de Egmond Wandel Marathon op zaterdag 22 en zondag 23 januari 2022.

Ervaring

Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers dé strandrace van het jaar. Zand, zee, kou en uitdagende obstakels op het parcours dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan. Een dag later starten 18.500 hardlopers op de Boulevard Noord aan de NN Egmond Halve Marathon. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Twee weken later vindt op zaterdag 22 en zondag 23 januari 2022 de Egmond Wandel Marathon plaats. 13.000 wandelaars komen massaal naar Egmond aan Zee voor de afwisselende routes over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat.

Inschrijven

Inschrijven via egmondpieregmond.nl, nnegemondhalvemarathon.nl of egmondwandelmarathon.nl. Inschrijven strandrace en Halve Marathon is mogelijk tot en met 27 december of tot de limiet is bereikt. Inschrijven voor de Wandel Marathon tot en met 10 januari of tot de limiet is bereikt.