Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

“Het is nog veel meer dan ik had gedroomd”

Vervolg van de voorpagina

Huurvrij

En zo werd naast het appartementenhotel voor gehandicapten gelijktijdig het casco voor het hospice neergezet. Voor de komende 25 jaar heeft de familie Groot het pand huurvrij ter beschikking gegeven aan de stichting die het hospice beheert. Jessica heeftdaarin de rol van secretaris op zich genomen.

"Het hospice biedt plaats aan drie gasten. En er is een wat kleinere reservekamer. De kamers zijn heel warm ingericht, met alle nodige voorzieningen en met uitzicht op een duin met dennenbomen. Vanaf het grote terras aan de andere kant zijn straks de wedstrijden van Egmondia te volgen, als er weer gevoetbald mag worden. Afscheid nemen van het leven, dat is de fase waarin onze gasten zich bevinden. Ons doel is om hen daarbij alle mogelijke rust, ruimte en aandacht te geven. Wij onderscheiden ons doordat de gasten gewoon de verzorgers mee kunnen nemen die ze thuis al hadden. Zo blijft hun situatie heel vertrouwd. Ik ben zo dankbaar aan allen die hebben geholpen en aan de grote groep vrijwilligers, die we hebben kunnen opleiden.”

Eendrachtige dorpskernen

Het gebouw omvat verder een prachtig lichte huiskamer met keuken en een speelhoek voor kinderen. Voor de vrijwilligers is er een eigen ruimte, evenals voor de eveneens vrijwillige coördinatoren. Een dochter van Theo en Ted Groot waakte over de stijl voor de inrichting, die tot stand kwam door talrijke bijdragen uit de regionale samenleving. Cor Tervoort coördineerde de werkzaamheden om van het casco een bewoonbaar gebouw te maken. “Sterven moet geen taboe zijn”, zegt Jessica. “Dit was mijn droom, soms komt een droom uit”, zo verwoordt ze haar blijdschap, heel bescheiden maar trots op iedereen die heeft geholpen. Gemeenschapszin leeft, zo bewijzen de drie Egmonden.

Meer weten?


Kijk op hospice-egmond.nl.