Het drietal (Kiana, Julia en Zoë) volgt de Cultuurklas bij PCC Bergen
Het drietal (Kiana, Julia en Zoë) volgt de Cultuurklas bij PCC Bergen (Foto: aangeleverd)

Zelf aan de slag in de Cultuurklas

BERGEN - Jezelf artistiek/kunstzinnig ontwikkelen? Dat kan bij PCC Bergen met de succesvolle Cultuurklas. Brugklasleerlingen die kozen voor deze ‘special’ gingen na de zomer enthousiast aan de slag met een fotografieproject en na de herfstvakantie volgde een serie toneellessen.

In de Cultuurklas wordt serieus gewerkt aan technieken en vaardigheden. Docente Marja de Moel: “In dit fotografie-project leren de leerlingen de fijne kneepjes van compositie. Kernvraag is steeds ‘wat wil je laten zien'?“ Dat er hard wordt gewerkt, bevestigen Kiana, Julie en Zoë. Het drietal werkte samen tijdens de fotografiecursus. Ze hebben veel geleerd, maar ook veel plezier gehad!

Ervaringen

Kiana (13 jaar, Bergen) heeft veel opgestoken tijdens de fotografielessen: “Ik heb geleerd hoe je heel mooi kunt focussen, zodat het ene deel van de afbeelding scherp wordt en een ander deel juist wazig.” Voor Julia (13 jaar, Bergen) die later wel kunstenaar wil worden, geldt: "In de Cultuurklas van PCC Bergen kan ik mooi van alles uitproberen.” Haar mooiste foto maakte ze van een schaap: “Daarop kun je een deel van zijn gezicht zien én mij een klein beetje als reflectie in zijn oog.” Zoë (12 jaar, Graft) koos ondanks de grote afstand - anderhalf uur fietsen van huis - voor PCC Bergen. Nieuw voor haar was fotograferen met de zelfontspanner: “De camera telt dan zelf af en maakt een foto. Dat was leuk om te doen.”Inmiddels gaat een nieuwe wereld open voor het drietal tijdens de acteerlessen. Aan het eind van het schooljaar schitteren ze op PCC Bergen in een eigen theaterproductie.

Wil jij meer weten over PCC Bergen en in het bijzonder de Cultuurklas? Ga dan naar pcc.nu/bergen