Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Aartsengel Michael in voormalig atelier Gestel

BERGEN - Marry Ranzijn exposeert tijdens de Kunst10daagse samen met de bekende kunstenaar Dorien van den Tol in het voormalig atelier van Leo Gestel op de Antoniusstraat 49.

Aartsengel Michael: omgaan met onze eigen zwakke kanten

Vorige week heeft de Adriaan Roland Holst school het feest van St. Michael gevierd. Met als symbool een levensgrote draak, gemaakt van afval. Deze draak is te bewonderen op de Loudelsweg 38 in Bergen. Honderd meter verder staat in het voormalig atelier van Leo Gestel aan de Sint Antoniusstraat 49 , tijdens de kunst10daagse, het bronzen beeld van de aartsengel Michael, gemaakt door kunstenaar Marry Ranzijn.. De aartsengel Michael weegt het goede tegen het kwade af. Hij is de beschermengel van rechtvaardigheid, genade en van gerechtigheid. Hij neemt het zwaard ter hand om ten strijde te trekken. Een voorbeeld misschien om ook ten strijde te durven trekken. Niet tegen iets of iemand maar tegen onszelf, wellicht durven omgaan met onze eigen zwakke kanten. Echter daar is wel moed en kracht voor nodig…..

Bronzen beelden

Kenmerkend voor de bronzen beelden van Marry is de emotie, de kracht, de grenzen opzoeken, spanning in beweging. Veel mensen herkennen en ervaren de gevoelens die zij in haar werk weet te leggen en worden erdoor geraakt.

Expositie

Marry Ranzijn exposeert met haar bronzen beelden samen met de kunstenaar Dorien van den Tol. Kunstenaar Dorien van den Tol toont voor de tweede keer haar schilderijen tijdens de Kunst10daagse in Bergen op deze bijzondere plek, het voormalig atelier van kunstenaar Leo Gestel aan de Antoniusstraat 49. 

Tegenstelling

Haar eigen atelier bevindt zich in het centrum van Nijmegen. Hier werkt zij aan haar schilderijen, waarin realiteit, dromen en fantasie samenkomen. Haar schilderijen zijn vaak uitbundig qua kleur. Naast haar stillevens, spelen veelal ook mensen in feestelijke kledij de hoofdrol op haar doeken. In deze expositie zijn zowel werken van kleurrijke bloemstillevens te zien, als ook het werk waarin mensfiguren de hoofdrol spelen. De schilderijen kenmerken zich door een tegenstelling van een verstilde wereld en een weldaad van kleur.


Meer informatie over Dorien van den Tol www.dorienvandentol.nl en over Marry Ranzijn www.marryranzijn.nl. Deze expositie met bronzen beelden en schilderijen is tijdens de kunst10daagse te vinden in de rode zone, nummer 24

Schilderij
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Aartsengel Michael
Afbeelding