In de afgelopen maanden is de saamhorigheid flink gegroeid
In de afgelopen maanden is de saamhorigheid flink gegroeid (Foto: aangeleverd)

Schoorlse horeca slaan handen ineen

SCHOORL - Na maanden wachten sprak Mark Rutte het verlossende woord. De horeca mag de deuren weer openen. De lokale ondernemers uit Schoorl en omgeving staan met open armen klaar om gasten te verwelkomen. Ter voorbereiding op dit grote moment hebben zij de actie ‘Spaar de horeca’ op touw gezet.

Ga uit eten, juist nu!

‘Spaar de horeca’ is een samenwerking tussen alle lokale horecaondernemers uit Schoorl, Groet en Camperduin. Het idee is om de bewoners en vaste gasten uit te nodigen om als vanouds te komen eten. De horeca is als de warme huiskamer van Schoorl, vandaar de uitnodiging om ‘thuis’ te komen eten. Nu is het hoogseizoen en verwachten de restaurants veel gasten, maar zo na de zomer, als er weer weinig toeristen zijn en de restaurants afhankelijk zijn van de lokale bezoekers en vaste gasten. Daarom duurt de actie tot maart volgend jaar.

Stempelkaartactie

Tot maart 2022 delen tientallen restaurants bij besteding van vijftig euro stempels uit. Op deze manier nodigen de lokale ondernemers hun gasten uit om meerdere restaurants te bezoeken. Tegelijkertijd is het een uiting van waardering voor de steun die de ondernemers afgelopen maanden ontvingen. Een kaart met vijf stempels is vijfentwintig euro waard en te besteden bij EkoPlaza, Familystore Meyer & Meyer of aan een actief uitje bij de Jongens uit Schoorl. De stempelkaarten zijn per post verspreid en op te halen bij deelnemende restaurants of Eko Plaza.

Ondernemers beginnen gezamenlijke campagne ‘Spaar de horeca’

Moeilijke tijd gehad

Initiatiefnemer Clifton Tuinfort van Struin zag de noodzaak om gezamenlijk wat moois op poten te zetten: "We hebben het afgelopen half jaar gigantisch veel verlies geleden. En met ons alle collega restaurants. We hebben ons werk echt gemist! Het was moeilijk om in de wintermaanden energie te vinden om ook maar iets te doen. We zijn nu goed uitgerust en hebben heel veel zin om weer de eerste gasten te mogen ontvangen en een ‘kickstart' zou heel erg welkom zijn!”

Hoop en saamhorigheid

In de afgelopen maanden is de saamhorigheid flink gegroeid. Ondanks de steun hebben veel horecagelegenheden enorme verliezen geleden. Nu de deuren weer open mogen zijn de ondernemers vooral afhankelijk van lokale bezoekers. Door de krachten te bundelen hopen ze er samen weer bovenop te komen en te kunnen proosten op een veilige en gezellige zomer.