De cover van het kookboek.
De cover van het kookboek. (Foto: aangeleverd)

Eentje om van te smullen!

Kookboek uit de regio Heiloo, Egmond, Limmen en Bergen aan Zee

REGIO - Na het uitgeven van het kookboek uit de regio in Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest en Castricum vond Sylvia Blok uit Heiloo dat haar eigen regio aan de beurt was. Vanaf het begin was het enthousiasme over deelname bij alle restaurants ontzettend groot. De moeilijkheidsgraad van de gerechten moet niet te hoog liggen. Maar verder mochten de deelnemers zelf bepalen wat voor recept ze wilden aanleveren. Allemaal recepten van de gerechten die je normaal gesproken in de horecazaken op het menu vindt. Met recht een kijkje in de keuken dus. Om de kosten van het boek te drukken zijn sponsoren gezocht en gevonden door vriendin Judith Pronk uit Egmond.

Sylvia: "Het is naast het op een bescheiden wijze financiële ondersteuning en verlichting te bieden aan de horeca ook iets van saamhorigheid en positiviteit in deze tijd. Uit eten gaan is voor veel mensen belangrijk en het ontbreken daarvan een groot gemis. Dat je je nu in je favoriete restaurant kunt wanen is echt wel heel leuk".

Een hart onder de riem

Als de uiteindelijke opbrengst na de aftrek van de kosten bekend is wordt dat bedrag verdeeld onder de deelnemende restaurants. Het kookboek uit de regio Heiloo, Egmond, Limmen en Bergen aan Zee is te bestellen via de website www.kookboekuitderegio.nl a € 14,95. Daar is ook een overzicht te vinden van alle deelnemende horecazaken waar de boeken ook te koop zijn en de diverse verkooppunten.

Loot mee!

Deze maand kwam het kookboek uit. Speciaal voor de lezers van het Bergens Nieuwsblad en het Contact worden drie boeken verloot. Stuur een mailtje naar redactie.bnb@rodi.nl / redactie.con@rodi.nl met als onderwerp 'Kookboek uit de regio', uw naam, adres en telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op als u een exemplaar kunt verwachten.

Voorbeeldpagina uit het kookboek uit de regio Heiloo, Egmond, Limmen en Bergen aan Zee.
Voorbeeldpagina uit het kookboek uit de regio Heiloo, Egmond, Limmen en Bergen aan Zee.