RataPlan opent zijn deuren in Alkmaar.
RataPlan opent zijn deuren in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Alkmaarse kringloopboulevard is een kringloopwinkel rijker

ALKMAAR – De nieuwe kringloopwinkel van RataPlan aan de Zijperstraat 46-50 is open. Hiermee komt het aantal tweedehands winkels dat gevestigd zit aan de Alkmaarse kringloopboulevard op zes.

Zonder afspraak kringloopshoppen

RataPlan opende haar deuren donderdag 29 april al maar heeft een heel openingsweekend welke duurt tot zondag 2 mei. Dit om ervoor te zorgen dat er veilig en coronaproof kan worden gewinkeld. Alle bezoekers krijgen bij besteding van ten minste €25,00 een shopper cadeau en er hoeft geen afspraak te worden gemaakt om een kijkje te nemen in dit kringlooppaleis.

Met recht een kringlooppaleis want naast een ruim kringloopassortiment met een gevarieerd aanbod en een fietsenafdeling heeft deze vestiging ook een heus leslokaal voor training van nieuwe medewerkers - een plantenasiel waar plantjes gedoneerd en gekocht kunnen worden - een atelier waar spullen geupcycled worden en waar ruimte is om workshops te volgen - en de gezellige koffiecorner. Helaas is, vanwege corona, de koffiecorner tot nader order gesloten en ook de workshops kunnen nog niet direct starten.

Kringloopoutlet

Dan is er nog het tijdelijke pand aan de Zijperstraat 34, dat RataPlan betrok voor de verbouwing van de nieuwe vestiging. Dit is vanaf heden de Kringloop Outlet. Alle spullen die niet verkocht zijn, uit de overige 26 kringloopwinkels van RataPlan, zullen hier tegen een korting van 30, 50 of zelfs 70% worden aangeboden.

www.rataplan.nl