Afbeelding
Foto: Archief Rodi Media / Jesse Reij

Initiatiefnemer Hospice Egmond tevreden

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Jessica Zwart-Neeter, initiatiefnemer van Hospice Egmond, tegenwoordig ook secretaris van het bestuur, blikt in de Nieuwsbrief van het hospice van september 2021 trots en tevreden terug op het eerste half jaar van het hospice.

Het hospice bood onderdak aan 15 gasten, waarvan er 12 uit de Egmonden, Heiloo, Castricum en Bergen kwamen. Maar bovendien kreeg ze alleen maar positieve en dankbare reacties van de gasten en hun naasten. ‘We zijn er – met dank aan alle ondersteuners en vrijwilligers – in geslaagd een veilige en rustige kleinschalige voorziening voor de Egmonden en directe omgeving te realiseren’ aldus Jessica. Tegelijk signaleert ze een maatschappelijk probleem. ‘Het hospice krijgt nl veel verzoeken uit de veel wijdere omgeving. Er zijn dus bij ons voldoende bedden voor de Egmonden en omgeving, maar er zijn te weinig hospice-bedden totaal voor de behoefte in Nederland’.

Het bestuur beraadt zich op de situatie; Hospice Egmond bevindt zich nog in de opstartfase en signaleert nu een probleem dat de eigen woonomgeving te boven gaat.