Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Thirij start met Van Os Mode eigen kledinglijn

Algemeen

HEILOO - Thirij, je spreekt het uit als tiri. Het is de wat exotisch klinkende achternaam van de oer-Hollandse Dajo Thirij. Maar vooral is het nu de naam van zijn eigen kledinglijn van Van Os Mode Heiloo. 

Dajo nam de zaak, waar hij al tien jaar werkte, in september 2019 over van Co Oudejans, die nu op de achtergrond nog behulpzaam is. In de coronatijd ging Dajo onverdroten door, het plan voor de eigen lijn was er toch ook al. 

Vol trots

Vol trots toont hij nu de kleding die zijn naam draagt en die de prachtige zaak ook een heel persoonlijke noot geeft.

Een heerlijke koffie aan de riante tafel, op de achtergrond klatert de fontein. Welke kledingzaak heeft dat nou? Op een markante plek in ’t Loo werkt Dajo verder aan de zaak met twee verdiepingen. “We schuiven nog wat meer op richting casual, in een goed segment. We hebben alle topmerken aangehouden, waaronder het populaire Paul&Shark. Je pakt van elk merk het beste, van het ene de broeken, van een ander de colberts. Maar ik wou iets toevoegen, met name met het luxere breiwerk. Niet dat ikzelf met de breinaalden aan de slag ben gegaan, hoor. Nee, ik was in Italië en kwam in een fabriek die louter natuurproducten maakt en daar kon ik heel goede afspraken maken over wat ik wilde. We kennen onze klanten heel goed en hen wil ik iets speciaals in de zaak bieden. Van dunne klasse-wol bieden we nu vesten, polo’s, colberts, truien. De colberts zijn ook heel goed als vest te dragen.“

Verteller

“We houden natuurlijk onze collectie pakken, maar luxe vrijetijdskleding wordt tegenwoordig ook graag gedragen op meer formele momenten. De Thirij-lijn is daar een prachtige aanvulling op: echt mooie naden en stijlvolle sterke boorden. Het materiaal blijft heel goed in de was, geen schreeuwerige logo’s, rechte pasvormen.” Dajo past veel zelf. “Als ik het zelf draag kan ik er ook goed over vertellen.” Hij begon na de detailhandelsschool als stagiair bij V&D. Als stagiair bij Van Os wist hij: dit is het. “Hier kon ik de diepte in met kleding.”

De jonge ondernemer toont nu trots zijn Thirij-logo. “Nu is het de herfst- en winterkleding, in het voorjaar arriveert de zomercollectie van mijn kledinglijn, en daar kan ik me nu al op verheugen”, zegt Dajo, de prima gastheer bij de aanschaf van kleding die echt een verschil maakt. ’t Loo 13, www.vanosmodeheiloo.nl

Afbeelding