Maximaal genieten met de Derpse vlag
Maximaal genieten met de Derpse vlag (Foto: Bjarne Wijker)

'Op de tribune ging het echt los'

SPIELBERG - Maximaal genieten, dat deden Bjarne Wijker en familie Wijn afgelopen weekend in Oostenrijk. Wie afgelopen zondag naar 'onze Max' zat te kijken, kon namelijk nog wel eens bekende Egmondse gezichten en vlaggen zien. En dat klopt. Een groep enthousiaste Derpers reisden afgelopen weekend af naar Oostenrijk om een - uiteindelijk - soevereine overwinning van Max Verstappen te aanschouwen op de Red Bull Ring in Spielberg. Bjarne Wijker doet speciaal verslag van deze bijzondere trip - helaas - vol met testen maar vooral ook uitzinnige vreugde en blijdschap.

Door: Bjarne Wijker

'Voor herhaling vatbaar'

Sander, Sebastiaan, Peter, Diesel, Tygo, Corneel, Cornelis en Kaily Wijn waren samen met Bjarne Wijker speciaal voor Max naar Spielberg geracet om Neerlands hoop te zien schitteren op het asfalt. 

Neerlands hoop zien schitteren op het asfalt

Bjarne: ''Na het succes van 2019 hadden we kaarten geboekt voor 2020. Helaas door corona ging dit niet door, maar omdat wij al vroeg kaarten hadden mochten wij dit jaar wel heen.In eerste instantie waren onze kaarten ingeloot, later kregen we bericht dat iedereen heen mocht. Wat een verandering van niks naar alles en daar hebben we wel wat voor moeten doen.'' 

Test

''Op woensdag ochtend vertrokken we per auto richting Venlo. Hier is iedereen getest en vervolgens: op naar Oostenrijk! Ook in Oostenrijk moest er weer getest worden. Gezien een PCR-test maar 72 uur geldigheid kent, moesten we vrijdagochtend opnieuw een antigeen test gedaan. Deze was 48 uur geldig. Voordat je het circuit op mocht, moest je een negatieve test of een vaccinatiebewijs laten zien. Wanneer dat in orde was, kreeg je een bandje met een QR-code die telkens wanneer je het circuit op wilde, gescand moest worden. Was deze verlopen? Dan moest je weer opnieuw je negatieve test laten zien. Ook werd je temperatuur nog gemeten op je voorhoofd.''

Feest

''Eenmaal op de tribune ging het feest dan echt los. Met duizenden Nederlanders vieren hoe Max Verstappen op zaterdag Pole Position reed, en op zondag eerste werd tijdens de race, snelste raceronde veroverde, en zijn vijftigste keer podium behaalde. 

Kortom, geweldig weekend, geweldige prestatie, voor herhaling vatbaar!''

Silverstone

Max Verstappen heeft momenteel een voorsprong van 32 punten op rivaal Hamilton. Zondag 18 juli wacht een nieuwe aflevering in de strijd om het kampioenschap op thuisbasis van Mercedes en Hamilton: de GP van Silverstone. 


De Egmondse Verstappen-fans hoeven dus niet lang te wachten voor een hopelijk goed vervolg van dit unieke seizoen tot dusver.

Oranje zee in Spielberg
Oranjezee op de achtergrond
Trots de 'Derper vlag' tonen