Dit plaatje gaan we dit jaar niet meer zien Kaeskoppenstad dit jaar.
Dit plaatje gaan we dit jaar niet meer zien Kaeskoppenstad dit jaar. (Foto: Luciënne van der Stouwe)

Streep door Kaeskoppenstad

Algemeen

ALKMAAR - Kaeskoppenstad gaat dit jaar niet door. De organisatie zet een streep door het historische spektakel dat 18 en 19 september plaatsvinden in het centrum van Alkmaar.

Een moeilijk besluit dat voorzitter Klaas Kirpensteijn met ‘pijn in het hart’ moest nemen. “Dolblij waren we toen eind juni alles de goede kant op leek te gaan. We gingen de uitdaging aan om, samen met alle enthousiaste vrijwilligers, eindelijk weer een editie Kaeskoppenstad neer te zetten.” Na de afgelasting van het historische evenement in juni én september 2020 leek het dit jaar toch te gaan lukken. Er werd echter roet in het eten gegooid tijdens de laatste persconferentie waaruit bleek dat de maatregelen nog zeker tot en met 20 september blijven gelden, dit maakt het onmogelijk om Kaeskoppenstad in het geplande weekend te organiseren. 

“Kaeskoppenstad draait op de 1.000 vrijwilligers die de bezoekers de Gouden Eeuw laten beleven in de oude binnenstad van Alkmaar, zij dragen allen een steentje bij in de catering, kleding, bouw of als figurant. De organisatie wil via deze weg alle vrijwilligers en partners bedanken voor het vertrouwen, enthousiasme en zeker ook de flexibiliteit. Kaeskoppenstad staat nu gepland op 4 en 5 juni 2022. “We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen”, vervolgt Kirpensteijn. “Volgend jaar valt Kaeskoppenstad in het Pinksterweekend en hopen we weer veel oude, en nieuwe, gezichten te zien.”