Afbeelding
Foto: aangeleverd

Overzichtstentoonstelling de Hanswijk

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Jan Houtenbos, oud-wethouder van Bergen, heeft zaterdag 13 augustus de tweede overzichtstentoonstelling van dorpshuis de Hanswijk in Egmond aan den Hoef geopend.

In 2020 bestond het dorpshuis 50 jaar. Dat zou dat jaar op gepaste wijze worden gevierd. Van de evenementen waren er twee overzichtstentoonstellingen van kunstenaars die in de laatste twintig jaar in het dorpshuis geĆ«xposeerd hebben. De eerste werd nog wel geopend maar kort daarop moest het dorpshuis om de welbekende reden worden gesloten. Zodoende hebben maar weinig mensen van de werken in het eerste jaar kunnen genieten. 

Vervolg

Deze tentoonstelling is hier het vervolg op; van personen die in de eerste jaar niet aan de beurt kwamen. Ook deze tentoonstelling van schilderijen en fotografisch werk tonen weer de verscheidenheid aan onderwerpen en technieken die de tentoonstellingen in de afgelopen jaren zo kenmerkten. Van landschappen en zeegezichten tot abstracte schilderijen met veel kleur en grafisch werk. Die verscheidenheid maakt het een genot om door de zalen te lopen.

Bezoek

De expositie is nog tot 15 januari 2022 te bezoeken. Het dorpshuis is op onregelmatige tijden geopend en zalen kunnen bezet zijn. Voor bezichtiging neem even contact op met de beheerder op 0631797733; die kan u vertellen wanneer u de tentoonstelling ongestoord kunt bezoeken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding